Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Απίστευτο αλλά κατά τη διάρκεια δίκης συνελήφθη δικηγόρος – Τι έκανε στα έδρανα που καθόταν

Νέο Ηράκλειο

Ο Βόλος στο επίκεντρο για μια εξαιρετικά σπάνια είδηση που προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Ένας δικηγόρος άκουσε ξαφνικά τον αστυνομικό να του λέει, «παρακαλώ ακολουθήστε με»…

Αιφνίδια τροπή πήρε χθες (01-11-2021) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η εκδίκαση απάτης. Η υπόθεση κρατήθηκε με το δικαστήριο να προχωρά σε άλλες δίκες, προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος αιτήθηκε να πάρει τη δικογραφία από την έδρα και την έλαβε για λόγους διευκόλυνσης.

Όμως, λίγο πριν έρθει η σειρά της υπόθεσής του για να γίνει η δίκη, ο δικηγόρος, ο οποίος είχε έρθει στον Βόλο από την Αθήνα για να δικάσει, κατελήφθη να αλλοιώνει έγγραφα της δικογραφίας που αποτελούν για το δικαστήριο αποδεικτικά στοιχεία και μάλιστα ενώ ήταν στα έδρανα των δικηγόρων. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε και ο δικηγόρος συνελήφθη.

Το ακροατήριο δεν πίστευε στα μάτια του με τις εξελίξεις. Από τη μία στιγμή στην άλλη η πρόεδρος του δικαστηρίου καλούσε τον δικηγόρο να της επιστρέψει τη δικογραφία και να της δώσει όλα τα έγγραφα που είχε στα χέρια του. Ο συνήγορος υπεράσπισης παρέδιδε τον φάκελο, όμως άφηνε πίσω του στα πόδια από τα έδρανα των δικηγόρων σκισμένα τα διπλότυπα από μπλοκ που αποτελούσε μέρος της δικογραφίας. Στη θέση του στον φάκελο φέρεται να είχε βάλει τα διπλότυπα από δικό του μπλοκ.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το δικαστήριο διέκοψε και η πρόεδρος συνέταξε έκθεση και τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διέταξε προκαταρκτική για υπεξαγωγή εγγράφων. Όταν τελικά το δικαστήριο συγκλήθηκε, η δίκη αναβλήθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισης να επισημαίνει ότι ο μάρτυράς του βρισκόταν σε σύγχυση.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο. Όταν όμως αποχώρησε από την αίθουσα, ο δικηγόρος άκουσε αστυνομικό να του λέει: «Παρακαλώ ακολουθήστε με». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για να δώσει εξηγήσεις.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιό της ζήτησε την κατάσχεση του μπλοκ που είχε ο δικηγόρος σε αντικατάσταση των διπλοτύπων που είχε σκίσει και ένορκες καταθέσεις από αστυνομικό και από τη γραμματέα που ήταν χθες στην έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Επισημαίνεται ότι η σύλληψή του δικηγόρου έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εντούτοις, επειδή από τον ποινικό κώδικα θεωρείται πρόσωπο ιδιάζουσας δωσιδικίας, δεν προβλεπόταν να συλληφθεί εντός του ακροατηρίου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η Εισαγγελία Βόλου ερευνά αν διαπράχτηκε υπεξαγωγή εγγράφων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις