Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Διχάζει η καταδίκη καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο δημοτικού – Ο διορισμός στο δημόσιο την στέλνει στη φυλακή!

Βόλος: Διχάζει η καταδίκη καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο δημοτικού – Ο διορισμός στο δημόσιο την στέλνει στη φυλακή!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η γυναίκα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη προν από δύο χρόνια, όταν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και απάτη. Χθες, κρίθηκε ένοχη μόνο για απάτη αλλά η ποινή εξακολουθεί να είναι μεγάλη και πήρε τον δρόμο των φυλακών…

Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε χθες (05-11-2018) από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, μία Βολιώτισσα καθαρίστρια, η οποία ήταν για χρόνια διορισμένη στο Ελληνικό Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.

Η γυναίκα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη προν από δύο χρόνια, όταν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και απάτη. Χθες, κρίθηκε ένοχη μόνο για απάτη αλλά η ποινή εξακολουθεί να είναι μεγάλη και πήρε τον δρόμο των φυλακών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Πηγή: thenewspaper.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις