Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο από τον Χαράλαμπο Τσιμά!

Βόλος: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο από τον Χαράλαμπο Τσιμά!

Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου ανακοίνωσαν ο διοικητής του ιδρύματος και ο Βολιώτης ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς, που τα τελευταία χρόνια διαθέτει τεράστια ποσά σε πολλά ευαγή ιδρύματα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Τα χρήματα της νέας μεγάλης δωρεάς του Χαράλαμπου Τσιμά, θα διατεθούν για την ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου, με σκοπό να δημιουργηθεί κλινική παρηγορητικής και ανακουφιστικής ιατρικής. Η κλινική θα κατασκευαστεί σε χώρο 1.000 τ.μ. στο παλιό κτίριο-πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκεί όπου λειτουργούσαν τα παλιά χειρουργεία. Θα διαθέτει 20 κλίνες και θα νοσηλεύονται ασθενείς με ανίατες ασθένειες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο και θα στελεχωθεί με 4 γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και 10 νοσηλευτές, ώστε στους ασθενείς να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Η κλινική παρηγορητικής και ανακουφιστικής ιατρικής που θα κατασκευαστεί στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, θα είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, και η μελέτη κατασκευής της έγινε από τον αρχιτέκτονα-μηχανικό Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου, αρνούμενος να αμοιφθεί για την εργασία του, «προς χάρη του κ. Χαράλαμπου Τσιμά», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», Ματθαίος Δραμητινός, από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τον ευεργέτη για τη νέα μεγάλη του δωρεά προς το ίδρυμα και μίλησε με κολακευτικά λόγια για την τεράστια συνεισφορά του προς την πατρίδα του τον Βόλο. Ανέφερε ακόμη, ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις παρεμβάσεις στο υπουργείο, ώστε οι διαδικασίες έγκρισης των μελετών να μην χρονοτριβήσουν – και εξέφρασε την ελπίδα, ότι μέχρι τέλος της τρέχουσας χρονιάς να ξεκινήσει την λειτουργία της η νέα κλινική στο νοσοκομείο.

Ο δωρητής-ευεργέτης, λιγόλογος και σεμνός, αναφέρθηκε ελάχιστα στην χειρονομία του, που ούτε η πρώτη ήταν,αλλά όπως άφησε να εννοηθεί δεν θα είναι και η τελευταία, λέγοντας προς τον διοικητή του νοσοκομείου ότι «επιτέλους βρήκε τρόπο για να περνάει την ώρα του και να προσφέρει στους συμπολίτες του».

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς, έφυγε σε μικρή ηλικία από τον Βόλο και πήγε στην Αιθιοπία, όπου έστησε μία επιχείρηση σούπερ μάρκετ, η οποία με τα χρόνια γιγαντώθηκε και έγινε η μεγαλύτερη στην αφρικανική χώρα. Στην Αντίς Αμπέμπα, για να τον τιμήσουν, δόθηκε το όνομά του σε ολόκληρη την περιοχή η οποία ονομάζεται “Μbampis” από το Χαραλάμπης.

Ο 88χρονος σήμερα Χαράλαμπος Τσιμάς, ζει σήμερα στον Βόλο, έχει 3 κόρες και πολλά εγγόνια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις