Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βόλος: «Έκανα χρήση κοκαΐνης και την σκότωσα» – Το φονικό και μια άγνωστη πτυχή που συγκλονίζει

Βόλος: «Έκανα χρήση κοκαΐνης και την σκότωσα» – Το φονικό και μια άγνωστη πτυχή που συγκλονίζει

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της νονάς από τον βαφτισιμιό της, στον Βόλο. Πώς περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος ο καθ’ ομολογία δράστης. Τι είπε για τα χρήματα που ζητούσε και το τηλεφώνημα που προηγήθηκε. Τι αποκαλύπτεται για τον εξαιρετικό δικηγόρο που τον ανέλαβε…

Ο 39χρονος βαφτισιμιός που πήρε νωρίτερα προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (11-11-2021) περιέγραψε τα γεγονότα μέχρι το έγκλημα από τη δική του οπτική γωνία. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ένα χρήστη ναρκωτικών που είχε επιδείξει και στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε λίγες μέρες, επρόκειτο να δικαστεί για εμπρησμό παραλιακού κέντρου. Το έγκλημα που διέπραξε τον στέλνει στο εδώλιο, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία.

Όπως φέρεται να είπε ο 39χρονος, το βράδυ πριν το έγκλημα κατανάλωσε 3,5 γραμμάρια κοκαΐνης. Εκείνη τη νύχτα του τηλεφώνησε όπως είπε, η νονά του και του ζήτησε να την επισκεφθεί στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα με πλούσια φιλανθρωπική δράση είχε συγκεντρώσει ρούχα και σκέφτηκε πως ο βαφτισιμιός της, θα μπορούσε να την βοηθήσει. Κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο για την ίδια τη ζωή της…

Ο 39χρονος την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι και πολύ γρήγορα ζήτησε 2.000 ευρώ από τη νονά του. Όπως φέρεται να της είπε, ήθελε τα χρήματα επειδή δεχόταν απειλές από κάποιους στους οποίους χρωστούσε. Ανέφερε ότι είχε χρεωθεί στον παράνομο στοιχηματισμό. Η γυναίκα αρνήθηκε και τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Ο κατηγορούμενος βγήκε στο μπαλκόνι και όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς έκανε και πάλι χρήση κοκαϊνης. Αμέσως μετά πιάστηκε στα χέρια με τη νονά του και όταν η άτυχη γυναίκα έπεσε στο πάτωμα, πήρε ένα κουζινομάχαιρο από την κουζίνα και την έσφαξε. Μέσα στο σπίτι, σε άλλο δωμάτιο, βρισκόταν και ο γιος της άτυχης γυναίκας.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω και γι’ αυτό δεν είχα πάει στο σπίτι με όπλο» υποστηρίζει στους αστυνομικούς. Όπως είπε το έγκλημα που διέπραξε αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος τηλεφώνησε στην αστυνομία και έκανε γνωστό το μέρος που είχε αφήσει το πτώμα της νονάς του.

Το δύσκολο έργο της υπεράσπισής του, έχει αναλάβει ένας εξαίρετος δικηγόρος, ο Γιάννης Μηλίνης, που μάλιστα είχε χάσει τη μητέρα του με παρόμοιο τρόπο, σε ένα έγκλημα που το 2009, συντάραξε τον Βόλο και ολόκληρη τη χώρα.

Ήταν 12 Αυγούστου του 2009. Με 20 μαχαιριές η 67χρονη Νίκη Μηλίνη, εντοπίζεται στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία νεκρή, από τον γιο της, που σήμερα καλείται να παραμερίσει τη συναισθηματική του φόρτιση και να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που ομολόγησε ότι σκότωσε μια μητέρα με 42 μαχαιριές.

Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Έφερε 20 μαχαιριές στο κορμί της, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη. Το ντύσιμο του θύματος και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι δείχνουν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια. Δώδεκα χρόνια μετά, παραμένει άγνωστος ο δολοφόνος της Νίκης Μηλίνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις