Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βόλος: Εκβίαζε μαθήτριες να του στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες

Βόλος: Εκβίαζε μαθήτριες να του στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες

Ένας 47χρονος από τη Λάρισα φέρεται να εκβίαζε ανήλικες από το Βόλο να του στέλνουν φωτογραφίες των προσωπικών τους στιγμών, μέσω διαδικτύου. Τη Δευτέρα δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, φέρεται να είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εμφανιζόμενος ως 19χρονος και συνομιλούσε με ανήλικες μαθήτριες στο Βόλο, την περίοδο από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2014 όταν και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στη Φαλάνη Λάρισας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο φερόμενος ως δράστης κατάφερνε στην αρχή να αποσπάσει φωτογραφίες με τα ανήλικα κορίτσια σε προσωπικές τους στιγμές και στη συνέχεια τις εκβίαζε, για να μην προξενήσει ζημιά σε συγγενικά τους πρόσωπα απαιτώντας από τις κοπέλες να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο, εκβιασμός που συνεχιζόταν με την απειλή, της ανάρτησης των αρχικών φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Τελικά μια από τις μαθήτριες που έπεσαν θύματά του, κατήγγειλε στην οικογένεια της τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του άνδρα, που χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να συνομιλεί με τις κοπέλες, το οποίο όταν κατασχέθηκε βρέθηκαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η υπόθεση εισάγεται για πρώτη φορά στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου.

Πηγή: magnesianews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις