Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Επιχειρηματίας απειλούσε να κάψει πεθερικά και πρώην σύζυγο 6 μέρες μετά την αποφυλάκισή του

Ανάστατος ο Βόλος από τα όσα εκτυλίχθηκαν σε γειτονιά της πόλης. Οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του δράστη, μετά τη μήνυση που του άσκησε ο πρώην πεθερός του, προκαλούν συζητήσεις…

Γνωστός 46χρονος επιχειρηματίας στον Βόλο αλβανικής καταγωγής, είναι πρωταγωνιστής συνεχόμενων επεισοδίων εις βάρος της πρώην συζύγου του και των πεθερικών του. Χθες τα ξημερώματα -μόλις έξι ημέρες μετά την αποφυλάκισή του για αντίστοιχα περιστατικά- απείλησε να κάψει τον πεθερό του όταν πήγε στο σπίτι του, όπου μένει και η πρώην σύζυγος με το παιδί τους.

Ανέβηκε στα κάγκελα του σπιτιού στις 06:00 το πρωί και άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί πως θα τους κάψει ζωντανούς, ενώ στο αυτόφωρο που οδηγήθηκε συμπεριφερόταν με προκλητικό τρόπο, χωρίς να υπολογίζει τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις των δικαστών. Μάλιστα στην απολογία του, ανέφερε ονόματα αστυνομικών που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και τους παρουσίαζε ως παλιούς συνεργάτες, που τον έχουν “αδειάσει”.

Χθες (19-05-2022) ξεσήκωσε την γειτονιά στο πόδι προσπαθώντας να εισβάλει στο σπίτι του πεθερού του, από το οποίο ευτυχώς απουσίαζαν το παιδί του, η πρώην σύζυγος και η πεθερά του. Το περίεργο είναι πως ενώ έφυγε- μετά τις απειλές που εκτόξευσε- πήγε στην αστυνομία για να καταθέσει καταγγελίες το περιεχόμενο των οποίων δεν γνωστοποίησε μέσα στον παραληρηματικό του λόγο. Όταν πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος, κατέθεσε μήνυση εναντίον του και ο πεθερός του, οπότε ακολούθησε η σύλληψή του.

Στο αυτοκίνητό του έγινε έρευνα και βρέθηκε και ένα πλαστικό μπουκάλι νερού γεμάτο βενζίνη… γεγονός που πιστοποιεί πως μπορούσε να κάνει πραγματικότητα την απειλή του. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο δικαστήριο ο εύπορος επαγγελματίας εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και με σαγιονάρες. Ο μηνυτής πεθερός του δεν ήταν στο δικαστήριο και διατάχθηκε η κλήση του. Εάν υπήρχε άρνηση να εμφανιστεί θα γινόταν βίαιη προσαγωγή.
Μετά από μισή ώρα ο μηνυτής εμφανίστηκε στο δικαστήριο και περιέγραψε το θρίλερ που ζει η οικογένειά του κάτω από το βάρος συνεχόμενων απειλών, τον τελευταίο χρόνο.

Ο κατηγορούμενος όταν κλήθηκε σε απολογία, μέσα από ασυνάρτητο λόγο, κατηγορούσε συνταξιούχο αστυνομικό στη Μαγνησία ως καταστροφέα του 5χρονου παιδιου του με τον οποίο διατηρεί- σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – προσωπική σχέση η πρώην σύζυγος του. “Όλα τα κάνω για το παιδί μου φώναζε στο δικαστήριο”. Προκαλούσε τόση φασαρία, ώστε ήταν αδύνατον να ακουστούν μεταξύ τους ακόμα οι δικαστές της έδρας.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών και διέταξε την έκτιση της ποινής, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή, απ’ όπου είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μέρες. Δεν δικάστηκε για την παραβίαση των όρων αποφυλάκισης του, που ήταν να μην πλησιάσει ξανά την πρώην σύζυγο και τα πεθερικά του καθώς γι’ αυτή την υπόθεση θα εκδοθεί βούλευμα.

Οδηγήθηκε στην φυλακή, όπου και εκεί σε προηγούμενες “φιλοξενίες” του έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ. Ένα από αυτά είναι ότι κυκλοφορούσε με πατερίτσες και ζητούσε μεταφορά του στο πανεπιστημιακό της Λάρισας. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2021, την ώρα της μεταγωγής, πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει πιστεύοντας πως θα ξεφύγει.

Ο 46χρονος έχει δηλώσει χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το έχει σκάσει δύο φορές από ψυχιατρείο, όπου κλείστηκε μετά από ακούσιες νοσηλείες που κατέθεσε ακόμη και ο αδελφός του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις