Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: Έτσι προσπαθεί να σπάσει τα δις ισόβια για τη δολοφονία της νονάς και της μητέρας του δικηγόρο του

Βόλος

Ο Βόλος στο επίκεντρο για τα δύο εγκλήματα που συντάραξαν τη χώρα. Ο κατηγορούμενος παραμένει στη φυλακή και ευελπιστεί πως θα «σπάσει» τα ισόβια…

Τα δύο εγκλήματα τον έστειλαν στη φυλακή. Δυο χρόνια μετά ο ίδιος επιχειρεί να «σπάσει» τα δις ισόβια που του επιβλήθηκαν και να ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία του. Είναι ο 42χρονος που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της νονάς του, με 42 μαχαιριές και για τον φόνο μιας γυναίκας 10 χρόνια νωρίτερα, που ήταν η μητέρα του μετέπειτα δικηγόρου του. Ο ίδιος ομολόγησε το πρώτο έγκλημα, ενώ μέχρι σήμερα αρνείται ότι σκότωσε την 69χρονη γυναίκα.

Στο Πενταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας προσφεύγει ο 42χρονος, προκειμένου να μειώσει τα δις ισόβια που καταδικάστηκε πρωτόδικα από το ΜΟΔ Τρικάλων, για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του στον Βόλο τον Νοέμβριο του 2021 και μιας 69χρονης γυναίκας στη Νέα Ιωνία τον Αύγουστο του 2009, τον γιο της οποίας, είχε αρχικά ως δικηγόρο του!

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε την ανώτατη ποινή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων, τόσο για δολοφονία της νονάς του, με 42 μαχαιριές, όσο και για την δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του το 2011, σε μία υπόθεση που εξιχνιάστηκε μία και πλέον δεκαετία μετά.

Όπως έκριναν οι δικαστές, ο 42χρονος είχε σκοτώσει πέρυσι τον Νοέμβριο την νονά του μέσα στο σπίτι της, επειδή είχε αρνηθεί να του δώσει χρήματα. Η σύλληψή του βοήθησε στο να εξιχνιαστεί και ένα ακόμη έγκλημα, αυτό της μητέρας του δικηγόρου υπεράσπισής του, σε μία υπόθεση πίσω στο 2009, καθώς η αστυνομία ταυτοποίησε γενετικό υλικό του. Εκτός από τα δις ισόβια, ο 40χρονος δέχτηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράνομη οπλοχρησία.

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται, είχε παραδεχθεί με κυνισμό ότι σκότωσε τη νονά του πάνω σε καβγά και ότι σε δέκα χρόνια θα βγει από τη φυλακή για να συνεχίσει τη ζωή του. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι δολοφόνησε τη μητέρα του δικηγόρου του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

«Ομολόγησα τον φόνο της νονάς μου, μου φορτώνουν άλλον έναν, πάω δικαστήριο. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα. Ξέρω τι έκανα, ομολόγησα, παραδόθηκα, έχω μικρά παιδιά. Πέντε χρόνια; Δέκα; Είκοσι; Να βγω να συνεχίσω τη ζωή μου», είπε αρχικά και με πρωτοφανή ψυχρότητα ο 40χρονος.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ανέφερε πως με τη νονά του είχε καθημερινές επαφές, καθώς αυτός ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχε δίπλα της για να τη φροντίζει. «Δεν είχε κανέναν. Είχε πεθάνει ο άνδρας της, είχε πεθάνει ο γιος της, είχε πεθάνει ο πρώην άνδρας της, εγώ πήγαινα για τα ψώνια της, την πήγαινα όπου έπρεπε να πάει. Ήμασταν σαν μάνα με γιο, απλά τους τελευταίους τρεις μήνες έμπλεξα με την κοκαΐνη και με τον τζόγο κι έκανα ανοίγματα. Όλα αυτά κρυφά από την οικογένειά μου», συνέχισε ο 40χρονος.

«Λογοφέραμε. Με κατηγόρησε ότι της είχα κλέψει κάποια χρήματα που είχαν λείψει από το σπίτι της κι εγώ την κατηγόρησα ότι εκείνη φταίει που πέθανε ο γιος της από ναρκωτικά, που πέθανε ο πρώην άνδρας της, που τον χαπάκωνε και τον έκλεισε σε ψυχιατρείο για να παντρευτεί τον νονό μου και που κρατούσε εσώκλειστο μέσα στο σπίτι το άλλο της παιδί που ήταν ΑμεΑ», είπε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις