Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Καταδικάστηκε γιατρός για τον θάνατο γυναίκας – Η απόπειρα αυτοκτονίας και τα μεγάλα λάθη που ακολούθησαν!

Βόλος: Καταδικάστηκε γιατρός για τον θάνατο γυναίκας – Η απόπειρα αυτοκτονίας και τα μεγάλα λάθη που ακολούθησαν!

Αυλαία σε μια υπόθεση που συζητήθηκε πολύ στον Βόλο. Η πρόταση του εισαγγελέα για τον θάνατο της 58χρονης ήταν καταπέλτης…

Ενοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε χθες (07-05-2018) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας Βολιώτης συνταξιούχος γιατρός, γενικός χειρουργός, πρώην διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Ο συνταξιούχος γιατρός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή τριετίας, εφέσιμη, για τον θάνατο 58χρονης Γερμανίδας τον Ιούλιο του 2014 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πρόκειται για τη Γερμανίδα που είχε εντοπιστεί στις 3 Ιουλίου σε ρεματιά στην Πορταριά μετά από κινητοποίηση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών, καθώς ο εν διαστάσει σύζυγός της είχε ενημερώσει ότι εκείνη τον είχε ειδοποιήσει με μήνυμα μέσω κινητού ότι θα αυτοκτονούσε. Η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί εκτεταμένους μώλωπες και μυϊκές κακώσεις μετά την πτώση στη ρεματιά, στην οποία παρέμενε εγκλωβισμένη επί ώρες μέχρι να εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές.

Είχε εισαχθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όμως στο Νοσοκομείο Βόλου η υγεία της αντί να βελτιωθεί επιδεινώθηκε ραγδαία, καθώς παρουσίασε πολυσυστημική πολυοργανική διαταραχή, και βραδινές ώρες της 3ης Ιουλίου ξημερώματα 4ης Ιουλίου απεβίωσε. Στο εδώλιο κάθισαν χθες τρεις κατηγορούμενοι. Ο γιατρός που παρέλαβε την ασθενή στα ΤΕΠ, ο γιατρός που την παρακολούθησε στη Χειρουργική κλινική -ο οποίος ειδικευόταν στη γναθοχειρουργική- και ο τότε διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση των άλλων δύο γιατρών, οι οποίοι σήμερα ιδιωτεύουν στη Λάρισα και την Καρδίτσα. Ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο ειδικευόμενος χειρουργός στα ΤΕΠ παρήγγειλε απεικονιστικό έλεγχο και βιοχημικές και εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ζήτησε εισαγωγή της ασθενούς στη Χειρουργική κλινική. Επίσης, επισήμανε ότι και ο ειδικευόμενος χειρουργός στη Χειρουργική κλινική απευθύνθηκε στον διευθυντή του μόλις είχε δει τις πρώτες εξετάσεις.

Αντιθέτως, ο τρίτος γιατρός, ο πρώην διευθυντής, είπε ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια πέραν αυτών που είχαν παραγγελθεί από τα ΤΕΠ, ενώ η ασθενής είχε παρουσιάσει πολυοργανική διαταραχή που βρισκόταν σε εξέλιξη. Δεν έκανε, όπως είπε, καμία επιστασία ιατρική, καμία παρακολούθηση ασθενούς και άφησε την παραγγελία νέων εξετάσεων για την επομένη το πρωί, γεγονός που οδήγησε την 58χρονη στον θάνατο.

Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δικαστηρίου, που ανακοινώθηκε γύρω στις 8.40 το βράδυ, ελήφθη ομόφωνα. Ο εν διαστάσει σύζυγος της άτυχης γυναίκας είχε ενημερωθεί ότι η 58χρονη θα γίνονταν καλά όταν αποχωρούσε από το Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς, όμως, η Γερμανίδα κατέληξε κι εκείνος ενημερώθηκε σοκαρισμένος την τραγική εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης υπεραμύνθηκαν του ισχυρισμού ότι ο θάνατος της Γερμανίδας οφειλόταν σε αιφνίδιο γεγονός, το οποίο δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί. Αντιθέτως, η πολιτική αγωγή τόνιζε κατηγορηματικά ότι τα ευρήματα των εξετάσεων ήταν εξόχως παθολογικά και θα έπρεπε να κινήσουν υποψίες για ραβδομυόλυση, λόγω των τραυμάτων της ασθενούς από πτώση σε γκρεμό.

H 58χρονη -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- φέρεται να είχε καταλήξει συνεπεία πνευμονικού οιδήματος επί εδαφίου μυοκαρδίου.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις