Σάββατο, 13 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Βόλος: Καταδικάστηκε μητέρα που έκοψε το σχολείο και κρατούσε σε ομηρία τις 3 κόρες της

Βόλος: Καταδικάστηκε μητέρα που έκοψε το σχολείο και κρατούσε σε ομηρία τις 3 κόρες της

Ο Βόλος στο επίκεντρο για την αυλαία σε μια υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Η μητέρα των 3 παιδιών καταδικάστηκε…

Ο Βόλος έγιναν για τα ίδια της τα παιδιά, η πόλη που εξελισσόταν η ομηρία τους. Υπεύθυνη γι’ αυτό η μητέρα τους, που ήθελε να κρατήσει τις κόρες της, μακριά από τον πατέρα τους. Εκείνος είχε κερδίσει την επιμέλεια και μεγάλωνε τα παιδιά στη Ρόδο. Τα Χριστούγεννα του 2019 η 40χρονη τα πήρε κοντά της για τις γιορτές. Όμως δεν τα άφηνε να επιστρέψουν. Επί 9 μήνες είχε τα ανήλικα φυλακισμένα στο σπίτι της και απαγόρευε κάθε επαφή με τον πατέρα τους. Με τα κορίτσια να σκέφτονται τρόπους για να αποδράσουν και να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή.

Με δικαστική απόφαση πήρε στο σπίτι της στον Βόλο για λίγες ημέρες τις τρεις ανήλικες κόρες της και δεν τις επέστρεψε ποτέ στον πατέρα τους, στη Ρόδο, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλειά τους. Κράτησε παράνομα τα παιδιά για 9 μήνες στο σπίτι της, χωρίς να την ενδιαφέρει που δεν πήγαιναν σχολείο. Εκείνα οργάνωσαν με τον πατέρα τους απόδραση από το σπίτι της μητέρας τους.

Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες Τρίτη 28 Μαρτίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 40χρονη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων. Από το 2015 που χώρισε της αφαιρέθηκε η επιμέλεια των τριών ανήλικων κοριτσιών της καθώς κρίθηκε ακατάλληλη.

Όταν με δικαστική απόφαση της δόθηκε η δυνατότητα να δει τα κορίτσια και να τα φιλοξενήσει στον Βόλο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκείνη αποφάσισε να μην τα επιστρέψει στον πατέρα τους. Τα κράτησε παράνομα από τις 7 Ιανουαρίου του 2019 εως τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς να τα στέλνει σχολείο.

Χθες στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και υποστήριξε πως τα κορίτσια της δεν έπρεπε να επικοινωνούν με τον πατέρα τους γιατί δεν περνούσαν καλά και φρόντιζαν μόνα τον εαυτό τους.

«Επέστρεψαν στον πατέρα τους χωρίς να το ξέρω εγώ», είπε στο δικαστήριο και παραδέχτηκε πως σήμερα επικοινωνεί μαζί τους μόνο από τα κοινωνικά δίκτυα. Σήμερα τα κορίτσια είναι 18, 17 και 15 ετών αντίστοιχα.

Πηγή: gegonota.news

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις