Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Καταδικάστηκε πατέρας μετά τον θάνατο της κόρης του – Άνοιξαν πολύ αργά τα στόματα που έμεναν κλειστά!

Βόλος: Καταδικάστηκε πατέρας μετά τον θάνατο της κόρης του – Άνοιξαν πολύ αργά τα στόματα που έμεναν κλειστά!

Ο εφιάλτης που ζούσε μία 40χρονη Βολιώτισσα που συγκατοικούσε με τον πατέρα της, αποκαλύφθηκε χθες (09-05-2019) στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και μάλιστα έξι μήνες μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας…

Ο 70χρονος πατέρας της ασκούσε συστηματικά βία σε βάρος της επί μήνες από τον Μάιο του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017, όμως δυστυχώς στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάθισε δύο χρόνια μετά από την κακοποίηση, ενώ η άτυχη γυναίκα απεβίωσε.

Ο κατηγορούμενος φερόταν ακόμη και να έχει τοποθετήσει ψηλά κάγκελα στο σπίτι, ώστε εκείνη να μην μπορεί να βγαίνει έξω από αυτό και να παραμένει εγκλωβισμένη στην οικία.

Η συγκλονιστική υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου μετά από καταγγελία και ο 70χρονος κάθισε στο σκαμνί του δικαστηρίου χθες αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη κατακράτηση επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, κρίθηκε ένοχος για το πρώτο αδίκημα και αθώος για το δεύτερο, καθώς η παράνομη κατακράτηση δεν στοιχειοθετήθηκε ως αδίκημα από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στη δίκη.

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες και για τα σημάδια κακοποίησης φέρεται να επέρριψε όλες τις ευθύνες στην κόρη του.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι δεν έδερνε την κόρη του, αλλά ότι εκείνη αυτοτραυματιζόταν. «Γλιστρούσε, έπεφτε κάτω και τραυματιζόταν», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε ότι δεν την είχε σπρώξει ποτέ.

«Μόνο λεκτικά τη μάλωνα», επισήμανε ακόμη εξεταζόμενος στο δικαστήριο. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός. Ο 70χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή τριετίας. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις