Παρασκευή, 14 Ιουν.
34oC Αθήνα

Βόλος: Καταδρομικές επιθέσεις σε 3 σχολεία με τραυματισμό καθηγήτριας

Βόλος: Καταδρομικές επιθέσεις σε 3 σχολεία με τραυματισμό καθηγήτριας
Η υποδιευθύντρια του 5ου ΓΕΛ μετά την επίθεση

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα στην πόλη από τις άγριες επιθέσεις. Οι ζημιές στα σχολεία και ο τραυματισμός καθηγήτριας προβληματίζει. Μεγάλη έρευνα στον Βόλο…

Ο Βόλος παραμένει ανάστατος μετά τα όσα έγιναν μέσα σε ένα δίωρο την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. Όταν οι 20 δράστες πήραν τα σχολεία με τη σειρά και εξαπέλυσαν επιθέσεις. Άφησαν πίσω τους ζημιές και μια καθηγήτρια τραυματισμένη από τζάμι που έσπασε. Μαθητές και καθηγητές που βρίσκονταν μέσα στα σχολεία κλειδώθηκαν στις τάξεις τους, μέχρι οι νεαροί να φύγουν. Ένα 24ωρο μετά οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Συμμορία 20 κουκουλοφόρων με μηχανάκια χτύπησε τρια σχολεία του Βόλου. Επιτέθηκαν με καδρόνια και προξένησαν υλικές ζημιές στο 3ο ΕΠΑΛ, στο 7ο ΓΕΛ και στο 5ο ΓΕΛ, όπου μάλιστα σημειώθηκαν οι περισσότερες καταστροφές. Οι διευθυντές των σχολείων θα υποβάλλουν μηνήσεις κατ΄αγνώστων στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελλίδης θα συναντήσει τον αστυνομικό διευθυντή. Πρόκειται για 20 άτομα συμμορίας με εξωσχολικούς και μαθητές. Έσπασαν κλειδαριές από τα σχολεία, έκαναν «ντου» και με τα καδρόνια ρήμαξαν τζάμια, πόρτες και προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Καθηγητές και μαθητές ακούγοντας την φασαρία ταμπουρώθηκαν στις αίθουσες. Μια καθηγήτρια στο 5ο ΓΕΛ τραυματίστηκε από τζάμι, ευτυχώς ελαφρά, ενώ στα σχολεία γίνεται έρευνα για τους μαθητές που απουσίαζαν από τα μαθήματα χθες μετά τις 11:00 το πρωί.

Τα επεισόδια έγιναν χθες μεταξύ 11:00 και 13:00. «Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την συμπεριφορά. Η υπόθεση θα διαλευκανθεί», δήλωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας στα gegonota.news.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλος της συμμορίας ήταν μαθητής γενικού λυκείου Βόλου που ταυτοποιήθηκε και μάλιστα πρόσφατα είχε προταθεί αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος γιατί είχε “βαρύ σχολικό μητρώο”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις