Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Κοιμούνται 10 μέρες σε αυτοκίνητο επειδή φοβούνται να επιστρέψουν σπίτι

Βόλος: Κοιμούνται 10 μέρες σε αυτοκίνητο επειδή φοβούνται να επιστρέψουν σπίτι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Βόλος στο επίκεντρο για τα όσα συμβαίνουν σε συνοικία των Ρομά. Δύο οικογένειες βρίσκονται στα μαχαίρια, με ένα ζευγάρι να διανυκτερεύει σε αυτοκίνητο

Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται με την υπόθεση να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το χαστούκι που έριξε νύφη στην πεθερά της, «τίναξε» τον γάμο στον αέρα και οδήγησε τις καταστάσεις στα άκρα. Με δύο οικογένειες Ρομά να βρίσκονται στα μαχαίρια, τις απειλές να είναι καθηρινές και ο φόβος διάχυτος. Ένα ζευγάρι διανυκτερεύει άλλοτε σε αυτοκίνητο και άλλοτε μέσα στο κατάστημα που διατηρεί. Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, ώστε να επιστρέψει η ομαλότητα.

«Εμπόλεμη ζώνη» η συνοικία του Αλιβερίου στον Βόλο, όπου ορισμένοι Ρομά λύνουν τις ενδοοικογενειακές διαφορές τους με ξυλοδαρμούς και όπλα. Δύο οικογένειες βρέθηκαν στα «μαχαίρια», η νύφη χαστούκισε την πεθερά και υπήρξαν «αντίποινα».
Οι εμπλεκόμενες οικογένειες δεν αναφέρουν τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους πιάστηκαν στα χέρια, ούτε στους δικηγόρους τους.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι νύφη χαστούκισε την πεθερά και η οικογένειά της, την πήρε πίσω στην Κύπρο. Στον Βόλο όμως ζουν συγγενείς της νύφης που δημιουργούν επεισόδια εις βάρος του 45χρονου πατέρα του γαμπρού. Οι συγγενείς της νύφης εμφανίστηκαν σπίτι του πεθερού με όπλα και τον πέταξαν έξω μαζί με την σύζυγό του.

Τον ξυλοκόπησαν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον δικηγόρο του, με τα κοντάκια των όπλων και φοβούμενος να επιστρέψει σπίτι μένει με την γυναίκα του, πότε στο αυτοκίνητο και πότε στο μαγαζί τους. «Δέκα μέρες στο αυτοκίνητο μένει ο άνθρωπος» είπε χθες 8 Φεβρουαρίου, στη έδρα του Αυτοφώρου ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και δήλωσε πως ο πελάτης του δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο γιατί φοβάται, από την ώρα που η αντίπαλη πλευρά είχε κινητοποιήσει 30 άτομα για να την υποστηρίξουν.

Ο δικηγόρος του θύματος ανέφερε πως είχε κληθεί η αστυνομία, αλλά δεν υπήρξε παρέμβαση και χρειάστηκε να υπάρξει εισαγγελική εντολή για να πιάσουν τους δράστες. Η υπόθεση με τρεις κατηγορούμενους αναβλήθηκε χθες στο Αυτόφωρο, για τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news, ανέλαβε ήδη την διαμεσολάβηση για να λήξει η «βεντέτα» μέλος της οικογένειας Βιλανάκη, στη Γιάννουλη της Λάρισας, όπου σήμερα θα συναντηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Στην υπόθεση, δύο άντρες 54 και 48 ετών κατηγορούνται για βια κατ΄εξακολούθηση και εξύβριση κατ΄εξακολούθηση αλλά και οπλοφορία, ενώ μια γυναίκα 31 ετών για οπλοκατοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις