Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βόλος – Κορονοϊός: Μπάχαλο σε σχολείο μετά από κρούσμα – Ευτυχώς οι γονείς των μαθητών πήραν τη σωστή απόφαση

σχολεία

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έγινε σε σχολείο του Βόλου. Ο κορονοϊός συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα και μπερδέματα. Ένα ολόκληρο τμήμα μπήκε σε καραντίνα με δική του πρωτοβουλία…

Προληπτικά σε καραντίνα μπήκαν από μόνοι τους μαθητές τμήματος του 4ου ΓΕΛ Βόλου, οι οποίοι με ευθύνη των γονιών τους δεν πήγαν χθες (12-02-2021) στο σχολείο. Το τμήμα δεν λειτούργησε λόγω μαζικής απουσίας των μαθητών που φοιτούν σε αυτό και σε βάρος τους βεβαιώθηκαν απουσίες.

Γονείς των μαθητών του συγκεκριμένου τμήματος αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση… εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μετά τη διγλωσσία που υπήρξε για πιθανό κρούσμα κορονοϊού σε συμμαθήτρια των παιδιών τους. Οπως έγινε γνωστό, προχθές, γονείς μαθήτριας οι οποίοι νοσούν από κορονοϊό ενημέρωσαν προφορικώς τη διεύθυνση του σχολείου ότι και το παιδί τους υποβλήθηκε σε rapid test και βρέθηκε επίσης θετικό.

Ενημέρωσαν επίσης ότι για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος το παιδί υποβλήθηκε και σε μοριακό τεστ τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται. Η διεύθυνση του σχολείου μόλις ενημερώθηκε από τους γονείς έστειλε προληπτικά τους μαθητές στο σπίτι και μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα δεν έγιναν.

Οι γονείς της μαθήτριας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη διεύθυνση του σχολείου, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να περιμένει τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση και γίνουν γνωστά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η διεύθυνση του σχολείου βρέθηκε στη μέση, επιχειρώντας να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση από τη στιγμή που άπτεται ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Από τη μία οι διαμαρτυρόμενοι γονείς της μαθήτριας, από την άλλη οι διαμαρτυρόμενοι γονείς των συμμαθητών της για το μη κλείσιμο του τμήματος και τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχει η υγεία και των δικών τους παιδιών.

Η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να αναμένει «έγγραφη ενημέρωση για τα αποτελέσματα του τεστ» πριν ενημερώσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τη Διεύθυνση Υγείας για την ενεργοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, πλην όμως γονείς μαθητών πήραν τον νόμο στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα παιδιά τους από πιθανό κίνδυνο, δεν τα έστειλαν χθες στο σχολείο. Το τμήμα δεν λειτούργησε λόγω έλλειψης μαθητών σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν απουσίες, ενώ η διεύθυνση περίμενε την έγγραφη ενημέρωση με το αποτέλεσμα του τεστ.  

Η ενημέρωση ήρθε αργά το μεσημέρι, σύμφωνα με την οποία η μαθήτρια είναι τελικώς θετική στον κορονοϊό και το τμήμα αναστέλλει τη διά ζώσης λειτουργία του από την ερχόμενη Δευτέρα και για 14 ημέρες. Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις