Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος – Κορονοϊός: Προβληματίζουν τα αλλεπάλληλα υπαίθρια πάρτι και οι εικόνες συνωστισμού

Βόλος – Κορονοϊός: Προβληματίζουν τα αλλεπάλληλα υπαίθρια πάρτι και οι εικόνες συνωστισμού

Εντονο προβληματισμό και συναγερμό στις υγειονομικές αρχές του Βόλου προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σάββατο ειδικά τις νυχτερινές ώρες στην πόλη…

Οι εικόνες από τον συνωστισμό στα στέκια του Βόλου ταξίδεψαν σ’όλη την Ελλάδα, ενώ ο Βόλος είχε την «τιμητική» του και στα δελτία ειδήσεων με τους λοιμωξιολόγους να χτυπούν καμπανάκι για τη διασπορά του κορονοϊού.

Την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να σφυροκοπά τη Μαγνησία και ενώ ο δήμος Βόλου από την περασμένη Παρασκευή, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου έχει ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, καθώς την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε αύξηση από τα 220 στα 335 κρούσματα,η κούραση από το παρατεταμένο lockdown προκαλεί πλέον «παραφωνίες», με τις αρχές να είναι ιδιαίτερα θορυβημένες, αφού μία σημαντική μερίδα των πολιτών πλέον δεν δείχνει διατεθειμένη να τηρήσει απαρέγκλιτα τους περιορισμούς, μέχρι να υπάρξουν τα επόμενα βήματα χαλάρωσης.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στο γνωστό «Βολονάκι» και στην οδό Τάκη Οικονομάκη, που αποτελούν στέκια τις νεολαίας είχε στηθεί ένα άτυπο υπαίθριο πάρτι, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν για τον κορονοϊό και το ωράριο μετακινήσεων. Εκατοντάδες νεολαίοι εθεάθησαν να διασκεδάζουν με ένα ποτό στο χέρι από καταστήματα takeaway.

Απηυδισμένοι από την παρατεταμένη καραντίνα, εκδηλώνουν την αντίδρασή τους με αυτόν τον τρόπο, αλλά κυρίως την εξάντλησή τους ύστερα από τον έναν χρόνο της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων. Βγήκαν από τα σπίτια τους, συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους, χορεύοντας, πίνοντας και διασκεδάζοντας, αφού η εστίαση είναι… κλειστή.

Τα social media πλημμύρισαν από video και φωτογραφίες κυρίως νέων παιδιών που διασκέδαζαν, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις και υπό τους ήχους μουσικής, όπως έγινε στην Τάκη Οικονομάκη, όπου δύο Ρομά, πάρκαραν το αυτοκίνητό τους έβαλαν στη διαπασών τη μουσική με αποτέλεσμα να στηθεί πάρτι μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις