Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Ξενοδόχος έχασε τον ύπνο του όταν διαπίστωσε την αλήθεια – Το σκωτσέζικο ντους σε λίγες ώρες

Βόλος: Ξενοδόχος έχασε τον ύπνο του όταν διαπίστωσε την αλήθεια – Το σκωτσέζικο ντους σε λίγες ώρες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ξενοδόχος περνάει πλέον δύσκολες ώρες και ο Βόλος περιμένει την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας για να μάθει τι κρύβεται πίσω από τα όσα έζησε. Ποιοι έστησαν την απάτη και βούτηξαν 15.000 ευρώ…

Σκωτσέζικο ντους για ξενοδόχο που παγιδεύτηκε και έχασε 15.000 ευρώ, σε απάτη. Η χαρά του, για τις κρατήσεις που πίστευε πως είχαν γίνει, έδωσε τη θέση της, στον προβληματισμό και την απόγνωση, μόλις διαπίστωσε ότι είχε αδειάσει ο τραπεζικός λογαριασμός του. Με την καταγγελία του, ξεκίνησαν οι έρευνες της αστυνομίας, που όμως παραμένουν άκαρπες.

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση εξαπάτησης ξενοδόχου στον Βόλο και τη Μαγνησία. Ο επιχειρηματίας έχασε συνολικό ποσό 15.000 ευρώ, όταν τον περασμένο Μάιο επιτήδειος κατάφερε να του αρπάξει τους κωδικούς και να  αδειάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων.

Η ηλεκτρονική απάτη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες, αφού οι μέχρι τώρα έρευνες δεν οδήγησαν στον δράστη. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαλευκανθεί τι συνέβη και ο υπαίτιος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσει.

Ο επιτήδειος άρπαξε με ύπουλο τρόπο τους κωδικούς του ξενοδόχου και στη συνέχεια έκανε ανάληψη του προαναφερόμενου ποσού, ενώ αποπειράθηκε να κάνει και δεύτερη ανάληψη χρημάτων, που τελικά δεν ολοκλήρωσε για άγνωστους λόγους. Ο επιχειρηματίας ενώ περίμενε να δουλέψει με τις κρατήσεις δωματίων βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη ζημιωμένος με χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, επισημαίνεται πως το θέμα της εξαπάτησης επιχειρηματιών του τουρισμού έχει αναδείξει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Μαγνησίας με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της, όπως και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Ωστόσο, οι επιτήδειοι συνεχίζουν να σκαρφίζονται συνεχώς νέους τρόπους για να αρπάξουν προσωπικά δεδομένα και να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη συνέχεια λειτουργούν στοχευμένα και πετυχαίνουν να εξαπατήσουν τους στόχους του λειτουργώντας με το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις κρατήσεις των δωματίων τους και για κανέναν λόγο να μην εμπιστεύονται προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικούς καρτών και λογαριασμών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις