Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Το ξέσπασμα και το παράπονο της Βέφας Αλεξιάδου – “Αυτά γιατί δεν τα γράφετε”;

Βόλος: Το ξέσπασμα και το παράπονο της Βέφας Αλεξιάδου – “Αυτά γιατί δεν τα γράφετε”;

Η Βέφα Αλεξιάδου ξεσπά και μιλάει για πράγματα που την έχουν ενοχλήσει. Η ζωή της μοιάζει με μυθιστόρημα…

Η Βέφα Αλεξιάδου ξεσπά: «Ξεκίνησα από το μηδέν κι έχω ταξιδέψει την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο! Αυτά γιατί δεν τα γράφετε;» Το παράπονο και η ένταση στη φωνή της πιο διάσημης Ελληνίδας τηλεμαγείρισσας ξαφνιάζει. «Θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία μου σε λίγους μήνες κι εκεί θα είναι όλα γραμμένα. Σε στιλ μυθιστορήματος, γιατί η ζωή μου είναι σαν μυθιστόρημα!» λέει στην εφημερίδα Espresso.

Βέφα Αλεξιάδου: Ζωή σαν μυθιστόρημα

Η ζωή της Βέφας Αλεξιάδου τα έχει όλα! Δόξα, χρήμα, δράμα. Η Γενοβέφα Οδυσσέα Βούλγαρη, όπως είναι το βαφτιστικό της όνομα, γεννήθηκε στον Βόλο στις 13 Μαρτίου του 1933. Ο πατέρας της ήταν επιπλοποιός και η μητέρα της ήρθε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη με τον διωγμό του 1922. Το ανδρόγυνο απέκτησε δύο κόρες: τη Γενοβέφα και τη Ζηνοβία. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της η μικρή Βέφα ήρθε αντιμέτωπη με σκ

Το πρώτο δυνατό χαστούκι της μοίρας για τη Βέφα Αλεξιάδου ήρθε το 2006 με τον θάνατο του συζύγου της. Απαρηγόρητη, αρνιόταν να αφήσει το σπίτι της στη Χαλκιδική παρά την προτροπή των παιδιών της. Το δεύτερο χτύπημα ήταν ακόμα πιο δυνατό, όταν τον Οκτώβριο του 2014 η κόρη της Αλεξία πεθαίνει από κρίση άσθματος.

Η αγαπημένη σεφ καταρρακώνεται, ωστόσο βρίσκει τη δύναμη να ξανασταθεί στα πόδια της για τις εγγονές της, τη Χαρά και τη συνονόματη Βέφα, καθώς και για τη μεγαλύτερη κόρη της, Αντζυ, που δίνει μάχη με τον καρκίνο! Μια μάχη που τελικά τη χάνει στις 10 Φεβρουαρίου του 2015, μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο της αδελφής της. Το τρίτο χαστούκι της μοίρας έρχεται να την ισοπεδώσει, όμως η Βέφα δεν το βάζει κάτω! Αντλεί δύναμη από τα εγγόνια της και τη συγγραφή.

“Μπορεί να ξέρει κανείς πόσο πονάω”;

«Λένε δεν πονάω!» ξεσπάει στην «Espresso»: «Μπορεί να ξέρει κανείς πόσο πονάω μέσα μου; Πόσο πενθώ; Επειδή δεν θέλω να το δείχνω. Δεν θέλω να με λυπούνται. Ολοι με κοροϊδεύουν! Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τα βιβλία μου! Ολοι με ρωτάνε για τη Μενεγάκη και για τον Πετρετζίκη! Δεν θέλω να πω άλλα για κανέναν! Εγραψα καινούργιο βιβλίο, το “Greek Cook Βook”, το οποίο παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση βιβλίου στη Φρανκφούρτη. Και σε λίγο θα κυκλοφορήσει και η αυτοβιογραφία μου. Την έχει επιμεληθεί η δημοσιογράφος Κατερίνα Παπαγεωργίου. Αυτά να γράψετε!» λέει.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso, espressonews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις