Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Μαθητής έκλεβε χρήματα από τον πατέρα του και τα έδινε στους εκβιαστές συμμαθητές του

Βόλος: Μαθητής έκλεβε χρήματα από τον πατέρα του και τα έδινε στους εκβιαστές συμμαθητές του

Ανάστατος ο Βόλος από τα όσα έγιναν σε σχολείο. Ο τζόγος οδήγησε δύο μαθητές στο σχολείο φίλου τους, με άγριες διαθέσεις. Μάστιγα η ενδοσχολική βία στη Μαγνησία…

Ο Βόλος στο επίκεντρο μετά τα όσα έγιναν σε σχολείο, με πρωταγωνιστές 3 μαθητές. Οι δύο πήγαν στο σχολείο του «φίλου» τους για να τον αναγκάσουν για ακόμα μια φορά να τους δώσει χρήματα. Φέρονται μάλιστα να έβγαλαν κάποια στιγμή και ένα σουγιά. Οι κινήσεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από καθηγητές και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Ο μαθητής – θύμα φέρεται να τους έχει δώσει συνολικό χρηματικό ποσό από 300 έως 600 ευρώ, τα οποία έκλεβε από τον πατέρα του. Ο πατέρας του όταν αντιλήφθηκε την απουσία χρημάτων, θέλησε να μάθει τι συνέβη. Πίεσε το παιδί του και του αποκάλυψε τον εκβιασμό που δεχόταν.

Το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε χθες (22/2/2024) το πρωί σε Γυμνάσιο του Βόλου. Το περιστατικό επιβεβαιώνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία, για να καταθέσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο μαθητές εκβίαζαν για αρκετό διάστημα τον συνομήλικό τους για υπόθεση ηλεκτρονικού τζόγου. Πηγές αναφέρουν ότι τον είχαν μπλέξει σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και του αποσπούσαν διαρκώς χρηματικά ποσά.

Ο γονέας του μαθητή που εκβιάστηκε από τους δυο συνομιλήκους, αφού ενημερώθηκε από το γιό του, έσπευσε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό του εκβιασμού, αλλά και το γεγονός ότι το παιδί του έπαιζε τζόγο.

Οι «συμπαίκτες» μαθητές έφυγαν από κεντρικό Γυμνάσιο του Βόλου εν ώρα μαθήματος και πήγαν σε Γυμνάσιο συνοικίας του Βόλου, με πρόθεση να προειδοποιήσουν και να απειλήσουν τον άλλον μαθητή (έκανε αναφορά για σουγιά, αλλά χωρίς να είναι σίγουρος) την ώρα μάλιστα που στο σχολείο ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση κατά της βίας και μάλιστα με την παρουσία αστυνομικού.

Ο μαθητής που έπεσε θύμα βίας, κρύφτηκε και κλήθηκε η αστυνομία, που δεν εντόπισε τα άλλα δυο παιδιά. Η Δευτεροβάθμια γνωρίζει τους δυο μαθητές, αφού ο διευθυντής του σχολείου τους ενημέρωσε τους γονείς τους, για την απουσία από το μάθημά τους.

Το σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα ήδη πολλά περιστατικά ενδοσχολικής βίας που σημειώνονται τους τελευταίους πολλούς μήνες στην Μαγνησία, γεγονός που έχει θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Παρά το γεγονός ότι λαμβάνεται πρόνοια για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων, συνεχίζουν να σημειώνονται φαινόμενα βίας.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι “Κρίνω το περιστατικό ως εξαιρετικά σοβαρό και ενημέρωσα το Υπουργείο Παιδείας. Ζήτησα από τους δύο διευθυντές των σχολείων να καταθέσουν τι συνέβη στην αστυνομία και στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέσα σε σχολείο είχαμε εκδήλωση κατά της βίας και έξω συνέβαιναν όλα αυτά τα γεγονότα.”, .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις