Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Η μεγάλη ανατροπή στη σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου μαθητή σε σχολείο – Η απόφαση για τους συμμαθητές του

Βόλος

– Η υπόθεση απασχόλησε το πανελλήνιο μετά την ανατριχιαστική καταγγελία για βιασμό παιδιού
– Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε σε μια μαραθώνια δίκη που κράτησε 12 ώρες
– Η συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση έριξε άπλετο φως και οδήγησε τους δικαστές
– Οι 3 συμμαθητές φέρονταν να κακοποιούσαν σεξουαλικά το συμμαθητή τους στο σχολείο
– Η ανατριχιαστική περιγραφή της μάνας του 10χρονου – Η ανακοίνωση της απόφασης

Ο Βόλος παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον την υπόθεση για τη σεξουαλική κακοποίηση μαθητή στο σχολείο από συμμαθητές του. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Αθώοι κρίθηκαν, ομόφωνα, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου του Βόλου που είχαν κατηγορηθεί, πριν ενάμιση χρόνο, ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.

Η μαραθώνια δίκη και η απόφαση

Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι δικαστές μετά την ακροαματική διαδικασία έκριναν ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τρεις μαθητές και η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο.

Από τη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο προέκυψε η μη ταυτοποίηση βιασμού του 10χρονου από τους κατηγορούμενους συμμαθητές του και οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις των υπό κατηγορία μαθητών, όπως είχαν περιγραφεί από τον 10χρονο στους γονείς του, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε μια υπόθεση που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία από τον Οκτώβριο του 2016.

Το χρονικό της δίκης

Βόλος

Η δίκη διήρκεσε 12 ολόκληρες ώρες καθώς ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 22.15 και η απόφαση εκδόθηκε 50 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου δίκασε την υπόθεση κεκλεισμένων των θυρών και εξέτασε επτά μάρτυρες, για να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε των αθώωση των τριών κατηγορούμενων μαθητών, που εκπροσωπήθηκαν διά των συνηγόρων τους, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από τους δικαστές και αφορά τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι πράξεις που τους καταλογίστηκαν δεν τελέστηκαν.

Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια

Βόλος

Έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του μαθητή – θύματος και ο παππούς του, που αν και είχε τα γενέθλιά του χθες, πέρασε πολλές ώρες στους διαδρόμους των Δικαστηρίων, οι γονείς των κατηγορούμενων παιδιών και άλλοι συγγενείς τους, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί που πήγαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.

Οι ανατριχιαστικές καταγγελίες και οι δηλώσεις της μάνας

Οι μαθητές φέρονταν να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους, δένοντάς του τα χέρια ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και φιμώνοντάς τον ώστε να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.

Μάλιστα στην εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η μητέρα του 10χρονου είχε περιγράψει τα όσα της είχε πει το παιδί της. Η ίδια φαινόταν πεπεισμένη πως ο γιος της, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Θυμηθείτε τα όσα έλεγε στο επόμενο βίντεο…

Βόλος: Η δίκη των δασκάλων για την υπόθεση

Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τους χρόνους τέλεσης των πράξεων παρενέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση πάντως όλοι αισθάνονται δικαιωμένοι και ανακουφισμένοι…

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, magnesianews.gr – ΑΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις