Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Μπαράζ διαρρήξεων μέρα μεσημέρι – Οι πόρτες ασφαλείας δεν έσωσαν τους ιδιοκτήτες των σπιτιών!

Βόλος: Μπαράζ διαρρήξεων μέρα μεσημέρι – Οι πόρτες ασφαλείας δεν έσωσαν τους ιδιοκτήτες των σπιτιών!

Απανωτά κρούσματα κλοπών στη συνοικία του Αγίου Βασιλείου στον Βόλο προβληματίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είναι εμφανώς αναστατωμένοι. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα…

διαρρήκτες «χτύπησαν» τρεις φορές, αρπάζοντας χρήματα και αντικείμενα αξίας που βρήκαν και αποχώρησαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί, χωρίς κανείς να υποπτευθεί την παραμικρή ύποπτη κίνηση. Οι κλοπές συνέβησαν σε ανύποπτες στιγμές μέρα μεσημέρι, λες και ένα αόρατο μάτι παρακολουθούσε την περιοχή. «Ποντικοί» τρύπωσαν σε τρία σπίτια κατά την ολιγόλεπτη απουσία των ιδιοκτητών, σαν να γνώριζαν τα σχέδια και τις κινήσεις τους, λες και ήξεραν ότι θα λείψουν, ίσως και το γιατί.

Οι κλοπές συνέβησαν σε διαφορετικές μέρες, αλλά όλες κοντά στην ίδια περιοχή, η οποία φαίνεται ότι έχει μπει στο μάτι ατόμων που πράττουν κλοπές με επαγγελματικό τρόπο και όχι με ερασιτεχνικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι διαρρήκτες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας και όχι μικροαντικείμενα ή αντικείμενα που δεν αποτελούσαν στόχο τους, όπως για παράδειγμα κινητά τηλέφωνα ή συσκευές. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγω για σπείρα, καθώς οι διαρρήξεις τον τελευταίο μήνα στην περιοχή είναι πολύ περισσότερες από τις τρεις της τελευταίας εβδομάδας.

Στόχοι των διαρρηκτών δεν είναι μόνο σπίτια ή απομονωμένες σχετικά μονοκατοικίες, αλλά και διαμερίσματα. Οι δράστες ξαφρίζουν τα σπίτια μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους από τις κεντρικές εισόδους σαν κύριοι, ανοίγοντας τις πόρτες με εξοπλισμό. Κανένα από τα θύματα δεν είχε αντιληφθεί ύποπτη κίνηση το προηγούμενο διάστημα. Αντιλήφθησαν τις κλοπές από την απουσία πολύτιμων αντικειμένων τους, αιφνιδιασμένοι για την απώλειά τους.

Δεν είχαν απουσιάσει παρά μονάχα για ένα μικρό χρονικό διάστημα από το σπίτι, και εντούτοις οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία και έδρασαν. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγω για σπείρα, καθώς ένα μόνο άτομο δεν θα μπορούσε να «χτυπήσει» τόσο εύκολα, στοχευμένα και γρήγορα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις