Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Μπήκε σπίτι του και νόμιζε πως είχε γίνει μετακόμιση – Άφωνος όταν έμαθε τι είχε συμβεί

Βόλος: Μπήκε σπίτι του και νόμιζε πως είχε γίνει μετακόμιση – Άφωνος όταν έμαθε τι είχε συμβεί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έλειπε από τον Βόλο για σχεδόν τρεις μήνες και όταν επέστρεψε έζησε στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσει. Άνοιξε την πόρτα και είδε εικόνες που δεν μπορούσε να πιστέψει…

Μια από τις θεαματικότερες κλοπές που έχουν καταγραφεί τοπικά έγινε το καλοκαίρι του 2020 στον Βόλο, όταν ένας 29χρονος «σήκωσε» ολόκληρο το νοικοκυριό διαμερίσματος, ο ιδιοκτήτης του οποίου απουσίαζε από το σπίτι για 2,5 μήνες.

Επειδή μάλιστα ο δράστης δεν μπορούσε να μεταφέρει όλα τα κλοπιμαία γιατί θα γινόταν αντιληπτός, τα αποθήκευσε προσωρινά σε διπλανό διαμέρισμα. Για καλή τύχη του ιδιοκτήτη, όμως, τα βρήκε η Αστυνομία και τον εντόπισε.

Δράστης είναι ένας 29χρονος, που δικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες (29-09-2021), σε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματική ποινή 100 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ η καθεμιά.

Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που είπε ότι έλειπε από το σπίτι για διάστημα 2,5 μηνών και όταν επέστρεψε το βρήκε σχεδόν άδειο, νομίζοντας ότι είχε γίνει μετακόμιση!

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος φέρεται να το διέρρηξε και έκλεψε ένα διπλό κρεβάτι, έναν καναπέ, μια θερμάστρα πετρελαίου, ένα τηλεσκόπιο, εργαλεία, μια ραπτομηχανή, μια συσκευή ηλεκτροκόλλησης, δύο ξύλινα παράθυρα, τρεις ξύλινες πόρτες, καλάμια ψαρέματος, έναν φορτιστή, δύο ηλεκτρικά δράπανα και μια βαλίτσα φιάλης οξυγόνου και άλλα, φτιάχνοντας στην ουσία, το δικό του νοικοκυριό…

Ο δράστης εκμεταλλευόμενος την πολύμηνη απουσία του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, μπήκε μέσα το άδειασε, αλλά πιθανόν επειδή δεν μπορούσε να τα κουβαλήσει όλα, τα έβαλε στο διπλανό διαμέρισμα (χωρίς να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του ότι είναι κλεμμένα), από το σπίτι που είχε διαρρήξει και δεν ήταν μισθωμένο.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη και στον εντοπισμό του δράστη, από διπλανό διαμέρισμα, από αυτό που διέρρηξε, όπου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις