Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Νέες εικόνες ντροπής στο δημοτικό συμβούλιο – Χαμός παρουσία του Αχιλλέα Μπέου – video

Βόλος: Νέες εικόνες ντροπής στο δημοτικό συμβούλιο – Χαμός παρουσία του Αχιλλέα Μπέου – video
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Με ένταση, φραστικές αντεγκλήσεις και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, αλλά και καταγγελίες για προσαγωγές στιγματίστηκε και η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που είχε διακοπεί χθες το μεσημέρι λόγω σοβαρών επεισοδίων…

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 9 το πρωί με θέμα συζήτησης τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω μη βιωσιμότητάς της βάσει των οικονομικών δεδομένων της Επιχείρησης. Ενώ η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και με την παρουσία μόνο λίγων πολιτών και εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, λίγο πριν τις 10.30 μπήκαν στην αίθουσα μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό Βόλου και Πηλίου και φώναξαν πως λίγο πριν προσήχθη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Ακολούθησαν ένταση και φραστικές αντιπαραθέσεις των πολιτών και μελών της δημοτικής Αρχής, ενώ στον διάδρομο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων μετέβησαν άνδρες των ΜΑΤ. Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι σε έντονο ύφος κατήγγειλαν την δημοτική αρχή για φασισμό και ζητούσαν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το Δημαρχείο. Η ένταση συνεχίστηκε και τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το κτίριο, αλλά παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, προσωρινά, στην αίθουσα συνεδριάσεων, μέχρι που έλαβε τον λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, ο οποίος κατήγγειλε ότι προσήχθη και ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Τρεμόπουλος, που ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.

Στο άκουσμα της νέας καταγγελίας, πολίτες που παρέμεναν στην αίθουσα, άρχισαν να φωνάζουν και σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Οι παρατάξεις της μείζονος, α’ ελάσσονος και ήσσονος μειοψηφίας, καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας τον κ. Μπέο για φασισμό.

Τελικά το θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, ο επικεφαλής, Μιχ. Μιτζικός και ο δημοτικός σύμβουλος της “Δύναμης Βόλου” ψήφισαν παρόν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Πέγιος, Λαϊνας και Καλυβιώτης κατά.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπέος, οι καταναλωτές μαζί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ θα παραλάβουν και μία επιστολή με την οποία θα ενημερώνονται αναλυτικά για την ανάγκη λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Τα χθεσινά επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις