Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Ο τάφος με το μαρμάρινο τραπέζι και η άγνωστη ιστορία που κρύβει εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια

Βόλος: Ο τάφος με το μαρμάρινο τραπέζι και η άγνωστη ιστορία που κρύβει εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια

Ένας τάφος κεντρίζει τα βλέμματα εκείνων που μπαίνουν στο νεκροταφείο της πόλης. Ο Βόλος μαθαίνει την ιστορία που κρύβουν οι εικόνες…

Ο τάφος αρχικά βρισκόταν στην Αθήνα και πριν από 100 χρόνια μεταφέρθηκε μετά από επιθυμία της οικογένειας στον Βόλο, όπου υπάρχει μέχρι και σήμερα. Το μαρμάρινο τραπέζι και οι καρέκλες που υπάρχουν, είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες στο νεκροταφείο της πόλης. Πολλοί ρωτούσαν αλλά λίγοι γνώριζαν την ιστορία πίσω από τις εικόνες. Μια αρχαιολόγος αποφάσισε να ενημερώσει με ανάρτησή της, στο twitter, για τα όσα είχαν συμβεί. Για μια τραγική οικογενειακή ιστορία, με θύματα τα 3 της παιδιά.

Τα νεκροταφεία κρύβουν ανθρώπινες και πολλές φορές δυσάρεστες ιστορίες αυτών που έχουν φύγει από τη ζωή αλλά και των δικών τους, που θέλουν να τους τιμήσουν με κάποιο τρόπο. Στον Βόλο υπάρχει ένας περίεργος τάφος, που αποτελείται από μαρμάρινο τραπέζι και καρέκλες.

Την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτόν, την κατέγραψε η αρχαιολόγος Βασιλεία Γιασιράν στο «Ιστορίες ζωής και θανάτου στο νεκροταφείο του Βόλου» και την επανέφερε στη δημοσιότητα ένας χρήστης του Twitter με ένα thread, το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς.

Εξιστορεί πως οι τρεις καρέκλες είναι αφιερωμένες στα τρία παιδιά της οικογένειας που έχασαν την ζωή τους από την φυματίωση και πως ο λόγος αυτός «κρύφτηκε» πίσω από ένα θρύλο για το σαμιαμίδι που έπεσε μέσα στο γάλα τους, με αποτέλεσμα να πάθουν δηλητηρίαση.

Το μνημείο ήταν αρχικά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, αλλά το 1922 η μητέρα της οικογένειας, Περσεφόνη ζήτησε να μεταφερθεί στον Βόλο που ζούσε με τις δύο κόρες της, κάνοντας δωρεά μισού εκατομμυρίου δραχμών στο νοσοκομείο της περιοχής για να αντιμετωπιστεί η αρρώστια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις