Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Οι εξετάσεις δεν έδειξαν τον θανάσιμο κίνδυνο – Ο πόνος στο στήθος της στοίχισε τη ζωή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η άτυχη μητέρα πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο. Λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή…

Στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν χθες τέσσερις γιατροί, μεταξύ των οποίων και δύο από το νοσοκομείο Βόλου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η υπόθεση αφορά στο θάνατο 49χρονης Βολιώτισσας πολύτεκνης μητέρας το Νοέμβριο του 2012. Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στις 2 Νοεμβρίου γύρω στις 07.30 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπούλειου με έντονο πόνο στο στήθος που είχε από την προηγούμενη το βράδυ. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και μετά από μερικές ώρες πήρε εξιτήριο, καθώς δεν διαγνώστηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποχώρησε από το νοσοκομείο Βόλου. Ωστόσο, τις επόμενες ώρες, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό, ο οποίος της έδωσε αγωγή με αγχολυτικά φάρμακα. Η 49χρονη ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού, όμως, γύρω στις 17.30 το απόγευμα απεβίωσε από έμφραγμα του μυοκαρδίου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η οικογένειά της στράφηκε κατά των γιατρών που την είχαν εξετάσει στο Αχιλλοπούλειο και συγκεκριμένα κατά δύο ειδικευόμενων στην παθολογία και την καρδιολογία και κατά δύο Επιμελητών, ενός παθολόγου και ενός καρδιολόγου. Χθες στο Δικαστήριο, που ξεκίνησε γύρω στις 11.00 το πρωί και συνέχιζε να δικάζει την υπόθεση έως και τις 17.30 το απόγευμα, εξετάστηκαν οκτώ μάρτυρες, τρεις του κατηγορητηρίου, ο ιατροδικαστικής που διέγνωσε την αιτία θανάτου, και τρείς της υπεράσπισης.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ακολούθησαν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες έπρεπε να έχουν προβεί, δηλώνοντας με κάθε τρόπο ότι η θανούσα δεν είχε αναφέρει πόνο στο στήθος, ούτε και όταν αποχώρησε από το Νοσοκομείο είχε είπε ότι δεν αισθανόταν καλά όταν ρωτήθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της προκειμένου να λάβει το εξιτήριο. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι οι εξετάσεις της έδειξαν πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν ενήργησαν σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα δε μερίμνησαν για την παραμονή της ασθενούς μέχρι συμπληρώσεως 12ωρου στο Νοσοκομείου Βόλου, την παρακολούθησή της τόσο κλινικά όσο και διαδοχικά με ηλεκτροκαρδιογραφήματα, την πληρέστερη διερεύνηση των μορφολογικών αλλοιώσεων που παρουσίασε το ηλεκτροκαρδιογράφημα, στο οποίο η άτυχη 49χρονη υποβλήθηκε με περαιτέρω εξετάσεις, ούτε έκαναν τον απαιτούμενο εργαστηριακό έλεγχό της.

Όλα αυτά συνέβησαν, σύμφωνα πάντοτε με το κατηγορητήριο, παρά το γεγονός ότι η 49χρονη μετέβη στο ΤΕΠ αιτιώμενη προκάρδιο άλγος με συνοδό δύσπνοια και δυσφορία και οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και παρά τη φύση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων που είχε, τη γενική εικόνα της, την ηλικία της, το σωματότυπό της, τους παράγοντες κινδύνου, τις μορφολογικές αλλοιώσεις που διακρίνονταν στο ηλεκτροκαρδιογράφημα. Η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε