Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

Βόλος: Παραμένει στη φυλακή ο βιαστής και δολοφόνος μητέρας 4 παιδιών – Διχάζει η πρόταση του εισαγγελέα!

Βόλος: Παραμένει στη φυλακή ο βιαστής και δολοφόνος μητέρας 4 παιδιών – Διχάζει η πρόταση του εισαγγελέα!

Ο δράστης βίασε και στραγγάλισε την άτυχη μητέρα. Πολύ γρήγορα ξεκίνησε βεντέτα που στοίχισε άλλες τρεις ανθρώπινες ζωές…

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για 60χρονο βαρυποινίτη κρατούμενο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, που αιτήθηκε υφ’ όρων απόλυση. Ο 60χρονος έχει καταδικαστεί για τον βιασμό, από κοινού με φίλο του, 53χρονης και στη συνέχεια τον στραγγαλισμό της σε χωριό στα Χανιά τον Μάιο του ’94.

Ο φυλακισμένος ο οποίος εκτίει ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και κάθειρξη 25 ετών για το αδίκημα του βιασμού από κοινού ζήτησε πριν από ένα μήνα να λάβει υφ’ όρων απόλυση. Μάλιστα επρόκειτο για το δέκατο τρίτο αίτημα που υπέβαλε για αποφυλάκιση στον συνολικό χρόνο της κράτησής του σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να αποφυλακιστεί

Η πρόταση του εισαγγελέα που χειρίστηκε το αίτημα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν θετική. Ο εισαγγελέας εισηγούταν αποφυλάκιση του 60χρονου υπό τον όρο ότι εκείνος δεν θα πλησίαζε ποτέ ξανά στον Νομό στον οποίο κατοικούσε.

Εντούτοις, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου ήταν ομόφωνα αρνητική. Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του κρατούμενου λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα των πράξεων που εκείνος είχε διαπράξει.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου έκρινε ότι δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να αποφυλακισθεί, παρά την καλή διαγωγή που έχει επιδείξει ο κρατούμενος.

Η βεντέτα στην Κρήτη

Οι φρικτές πράξεις του 60χρονου είχαν προκαλέσει βεντέτα στην Κρήτη μεταξύ της οικογένειας του θύματος και της δικής του, με άλλους τρεις νεκρούς.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του ’94. Ο βαρυποινίτης από κοινού με έναν φίλο του που επίσης είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στραγγάλισαν μία 53χρονη δύο χιλιόμετρα μακριά από το χωριό όπου κατοικούσε.

Οι δράστες είχαν αναγκάσει τη γυναίκα να σταματήσει το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε και αφού την κακοποίησαν σεξουαλικά, την στραγγάλισαν.

Την άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών αγοριών και ενός κοριτσιού, βρήκε στον τόπο του εγκλήματος λίγες ώρες αργότερα ο γιος της. Οι συλλήψεις των δραστών και η δίκη τους ήταν θέμα χρόνου.

Εντούτοις εκείνο που δεν θα περίμενε κανείς ήταν η βεντέτα που θα άνοιγε. Μέσα σε έξι μήνες ο γιος του θύματος, ο πατέρας του καταδικασθέντος και ο αδερφός του καταδικασθέντος θανατώθηκαν.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις