Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Πέθανε ξαφνικά ο 27χρονος που είχε καταγγείλει αστυνομική βία – Τι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Βόλος: Πέθανε ξαφνικά ο 27χρονος που είχε καταγγείλει αστυνομική βία – Τι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Συγκλονισμένος είναι ο Βόλος, καθώς νεκρός βρέθηκε από τη μητέρα του στο κρεβάτι του ο 27χρονος Βασίλης, που πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του από αστυνομικούς.

Ο άτυχος νεαρός, βρέθηκε στο δωμάτιό του από τη μητέρα του χωρίς αισθήσεις, άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, στο σπίτι, που βρίσκεται στην οδό Κ. Καρτάλη, πήγε άμεσα γιατρός του ΕΚΑΒ με μοτοσικλέτα, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς ο νεαρός είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος Βασίλης και ο πατέρας του είχαν καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς πριν από περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου αλληλεγγύης για όσους συνελήφθησαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Τότε γνωστοποιώντας το θέμα η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου ανέφερε πως “Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”

Ο ίδιος ο Βασίλης λίγες μέρες αργότερα είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας πως ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί κακώσεις, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συσχετισμός με τα όσα είχε καταγγείλει, με την αστυνομία να έχει παραγγείλει νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: “Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους”.

Γνωστός οπαδός της Νίκης Βόλου

Ο Βασίλης ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία και από την αγάπη του, τη Νίκη Βόλου, καθώς ήταν μέλος του συνδέσμου Blue Angels. 

Οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε τόσο νωρίς.

“Κάποιος μας κάνει πλάκα φέτος…” γράφει η ανακοίνωση του συνδέσμου καθώς ο Βασίλης είναι ο δεύτερος συνδεσμίτης του κλαμπ που τη φετινή χρονιά που αποχαιρετά τα εγκόσμια.”

“Κάποιος μας κάνει πλάκα φέτος… Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία, ένα παιδί από τα λίγα. Οι εκδρομές μαζί σου αμέτρητες και τα ταξίδια με τη Νικάρα μας και το σύνδεσμο πολλά. Τώρα που έφυγες για ψηλά, να πας να βρεις τον Βαγγελάρα να τα λέτε και να καμαρώνετε για τη Νικάρα μας από εκεί ψηλά! Μπιλάρα δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!!”

με πληροφορίες από: magnesianews.gr, thenewspaper.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις