Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βόλος: Πέθανε ο επιχειρηματίας Στάθης Προσήλιας στα 59 του χρόνια

Βόλος: Πέθανε ο επιχειρηματίας Στάθης Προσήλιας στα 59 του χρόνια

Ο 59χρονος επιχειρηματίας Στάθης Πορσήλιας κατάφερε να συνδέσει το όνομά του, με μια από τις πιο επιτυχημένες καφετέριες του Βόλου. Η ιστορία της ξεκινάει το 1935…

Ο Βόλος αποχαιρετά τον 59χρονο επιχειρηματία και πατέρα 3 παιδιών. Ο Στάθης Προσήλιας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους μήνες έδινε άνιση μάχη. Στο πλευρό του βρισκόταν από την πρώτη στιγμή η σύζυγος, τα παιδιά και τα αδέρφια του. Η καφετέρια που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια, θα παραμείνει σήμερα κλειστή σε ένδειξη πένθους.

Αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Βόλο και βρίσκεται στο ισόγειο μιας νοικοκυρεμένης πολυκατοικίας του ’50. Είναι μια από τις παλαιότερες (αν όχι η παλαιότερη) εν λειτουργία καφετέρια της πόλης, η οποία ιδρύθηκε το 1935 από τον Θεόδωρο Νιάρχο, παππού των αδερφών Προσήλια, σημερινών ιδιοκτητών.

Η εσωτερική επίπλωση έχει περισσότερο ενδιαφέρον με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους κρεμέ τοίχους. Νοσταλγικότητα ανάκατη με μια αίσθηση εγκατάλειψης. Λειτουργεί από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 03:30 τη νύχτα και η πελατεία αλλάζει σύμφωνα με την ώρα και την ημέρα.

Συνταξιούχοι το πρωί, αντροπαρέες ντόπιων νωρίς το απόγευμα, ζευγάρια με παιδιά λίγο πριν σουρουπώσει,  πιτσιρικάδες και φοιτητές τις μεταμεσονύχτιες ώρες για να φτιάξουνε στομάχι με μια πάστα φούρνου. Το σέρβις κι αυτό old school, αλλά σβέλτο και ευγενέστατο.

Αυτή είναι η “Μινέρβα” που όλοι οι Βολιώτες αγάπησαν. Για τον πρώτο φραπέ που σερβιρίστηκε στον Βόλο, την επική πάστα φούρνου και τη μόκα της.

Ένα από τα τρία αδέρφια Προσήλια, ο Στάθης έφυγε την Τρίτη 6 Ιουλίου του 2023 στα 59 του χρόνια δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα στις 11.00 από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Κοιμητήριο του Βόλου.

Το κατάστημα σε ένδειξη πένθους θα παραμείνει κλειστό. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά, Νίκο, Αρετή και Πολυζώη και τα αδέρφια Θεόδωρο, Δημήτρη και Σούμπα.

Πηγή: thenewspaper.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις