Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόλος: Ποινή 12 μηνών στον «τσαντάκια» που ήταν ήδη φυλακή για άλλα αδικήματα

Βόλος: Ποινή 12 μηνών στον «τσαντάκια» που ήταν ήδη φυλακή για άλλα αδικήματα

Στην φυλακή θα παραμείνει και μάλιστα για ένα επιπλέον χρόνο ο τσαντάκιας του Βόλου, που ήταν ήδη πίσω από τα σίδερα για άλλα αδικήματα.

Ο 30χρονος «τσαντάκιας του Αγίου Κωνσταντίνου», όπως τον έχουν ονομάσει στον Βόλο, καταδικάστηκε χθες (5.5.2023) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή γιατί το 2022 είχε κλέψει τις τσάντες από δύο γυναίκες, στο εν λόγω πάρκο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Ο τσαντάκιας ήταν ήδη στην φυλακή, καθώς είχε καταδικαστεί και για άλλα αδικήματα, όπως χρήση ουσιών και κλοπές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gegonota.news.

Χθες στο δικαστήριο παραδέχτηκε ότι έκανε την μια κλοπή, αλλά δήλωσε πως δεν θυμόταν την δεύτερη, όπως είπε ότι δεν θυμόταν ότι έδειξε απείθεια στους αστυνομικούς όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Οι κλοπές έγιναν τον Ιούνιο του 2022 στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο. Ο 30χρονος μπήκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη λεωφόρο Αθηνών και έκλεψε τις τσάντες των καθαριστριών που εκείνη την ώρα ήταν εν υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, έκλεψε την τσάντα μιας 64χρονης γυναίκας, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 10 ευρώ και κλειδιά. Στη συνέχεια έκλεψε από παγκάκι στο πάρκο του Βόλου το σακίδιο πλάτης 15χρονης μαθήτριας.

Είχε διαφύγει, αλλά η μητέρα του ειδοποίησε την αστυνομία

Ο δράστης μετά τις κλοπές είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση με δίκυκλη μοτοσικλέτα φίλου του. Αναζητήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και εντοπίστηκε σε κοντινή περιοχή. Δεν υπάκουσε όμως, στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Τελικά, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν δύο ώρες αργότερα. Τον είχε παραλάβει η μητέρα του από άγνωστο σημείο, καθώς ήταν ελαφρά τραυματισμένος, και τον μετέφερε στο σπίτι, οπότε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις