Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Στα αζήτητα του νεκροτομείου εύπορη γυναίκα – Οι κληρονόμοι και τα τελευταία λόγια της

Βόλος: Στα αζήτητα του νεκροτομείου εύπορη γυναίκα – Οι κληρονόμοι και τα τελευταία λόγια της

O Βόλος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που προκαλεί συγκίνηση. Η 90χρονη έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, μόνη και ξεχασμένη…

Ενα ακόμη ανθρώπινο δράμα εν μέσω πανδημίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα ευαισθησία και διακριτικότητα η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου, μετά τον θάνατο 90χρονης στην Παθολογική Κλινική. Η 90χρονη διέμενε μόνη της στο κέντρο του Βόλου. Φέρεται να ήταν εύπορη, ωστόσο δεν φάνηκε να τη βοήθησε, ώστε να απολαμβάνει αγάπη και στοργή στα ύστερα της ζωής της.

Ο τελευταίος δικός της άνθρωπος με τον οποίο είχε επαφές ήταν η αδερφή της, η οποία όμως απεβίωσε πρόσφατα σχετικά σε Γηροκομείο. Από τότε μόνο κάποιοι γείτονες της άνοιγαν την πόρτα. Στις 8 Ιουλίου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εισήχθη εσπευσμένα στην Παθολογική Κλινική. Γιατροί και νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή περιέβαλαν τη συμπαθητική γριούλα με αγάπη.

Δεν ήταν όμως γραπτό να ζήσει. Δύο μέρες μετά τη μεταφορά της άφηνε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μόνη. Χωρίς κανέναν δικό της άνθρωπο να της κρατά το χέρι. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου σε μία από τις τσέπες της είχε φυλαγμένα 1.000 ευρώ. Μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο ποσό προορίζονταν για τα έξοδα της κηδείας της, προκειμένου να μην επιβαρύνει κανέναν όταν θα έφτανε εκείνη η ώρα.

Μετά τον θάνατό της άρχισε αγώνας δρόμου για τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Επρεπε να γίνει έρευνα αν υπάρχουν συγγενείς, έστω και μακρινοί, προκειμένου να ενημερωθούν για την απώλειά της και να αναλάβουν την ταφή της. Καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου, αναφέρουν ότι μετά από μεγάλη αναζήτηση εντοπίστηκαν μακρινά ανίψια της 90χρονης στο Πήλιο, τη Γερμανία και την Καλαμπάκα Τρικάλων, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί της κληρονόμοι.

Αφού ενημερώθηκαν για τον θάνατό της, άρχισε η διαδικασία αφενός για να πιστοποιηθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ότι είναι οι πλησιέστεροι συγγενείς, αφετέρου να υπογράψουν ότι αποδέχονται να αναλάβουν τη διαδικασία της ταφής.

Οι διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρονοβόρες και δαιδαλώδεις. Ειδικά όμως όταν υπάρχουν στη μέση κληρονομικά ζητήματα τα οποία αφορούν σε περισσότερα του ενός άτομα που ανήκουν στο συγγενικό περιβάλλον του εκλιπόντος, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη.

Είναι ο λόγος που στη συγκεκριμένη περίπτωση η σορός της 90χρονης παραμένει ακόμη στο ψυγείο του νοσοκομείου, καθώς οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις