Τρίτη, 28 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βόλος: Σταμάτησε σε οτοστόπ και βρέθηκε κατηγορούμενος – Καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος

Βόλος: Σταμάτησε σε οτοστόπ και βρέθηκε κατηγορούμενος – Καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος

Ο Βόλος συζητάει τα όσα έγιναν, με ένα άτομο να καταδικάζεται ως κλεπταποδόχος. Όλα είχαν ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα από οτοστόπ που του έκανε νεαρός σε δρόμο…

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έκανε το καλό και βρέθηκε αναίτια κατηγορούμενος. Ο Βόλος στο επίκεντρο για τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου, μετά από οτοστόπ. Ο νεαρός που είχε μπει στο αυτοκίνητο αποχώρησε αλλά άφησε στο όχημα μια τσάντα, που όπως διαπιστώθηκε ήταν τα κλοπιμαία από διάρρηξη που είχε κάνει σε κατάστημα. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος, αφού οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν. «Πήγα να κάνω το καλό και βρήκα τον μπελά μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως υποστηρίζει ο εργαζόμενος σε τεχνική εταιρεία ήθελε απλά να βοηθήσει, όταν βράδυ Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας 22 Απριλίου, σταμάτησε σε σήμα οτοστόπ για να εξυπηρετήσει συνάνθρωπό του. Ο άγνωστος που επιβίβασε στο ΙΧΕ αυτοκίνητό του και ο οποίος στη διαδρομή του έταξε… κορίτσια για την εξυπηρέτηση που του έκανε, αποδείχθηκε διαρρήκτης καταστήματος οπτικών, ο οποίος εγκατέλειψε τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ως κλεπταποδόχος.

Ο οδηγός του ΙΧΕ αυτοκινήτου που ανήκε στη μητέρα του, συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς στη 01:30 τη νύχτα της Δευτέρας. Κινούνταν πεζός επί της οδού 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ και έδειχνε να αναζητά κάτι. Αστυνομικοί τον πλησίασαν και προχώρησαν σε έλεγχο ρωτώντας τον αν έχει κάτι παράνομο μαζί του. Εκείνος τους υπέδειξε πράγματα που είχε εγκαταλείψει στο αυτοκίνητό του, άτομο που είχε επιβιβάσει λίγο νωρίτερα, υποτίθεται για να τον εξυπηρετήσει, μεταφέροντάς τον στο κέντρο του Βόλου.

Σε έλεγχο στο αυτοκίνητο, αστυνομικοί βρήκαν μία τσάντα με έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσα σε αυτή μία επαγγελματική κάρτα από γνωστό κατάστημα με είδη οπτικών. Πήγαν στο συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών και διαπίστωσαν ότι το είχαν διαρρήξει. Συνέλαβαν τον εργαζόμενο και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε αστυνομικός αλλά και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που ειδοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και μετέβη στο κατάστημά του για να διαπιστώσει ότι διαρρήκτες είχαν σπάσει τζάμια στην επιχείρηση και είχαν αφαιρέσει γυαλιά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον δράστη. Όπως ισχυρίστηκε τον βρήκε στον δρόμο να κάνει οτοστόπ και σταμάτησε για να τον εξυπηρετήσει. «Μου είπε να τον αφήσω στο κέντρο. Μου υποσχέθηκε ότι πάμε να βρούμε κορίτσια. Καταλήξαμε να κάνουμε κύκλους. Είχαμε χαθεί. Πρώτη φορά τον είδα. Δεν τον γνώριζα. Πήγα να κάνω κάτι καλό και βρήκα τον μπελά μου» είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Η εισαγγελέας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις