Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Συντετριμμένοι οι φίλοι του επιχειρηματία που αυτοκτόνησε – «Βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη»

Βόλος: Συντετριμμένοι οι φίλοι του επιχειρηματία που αυτοκτόνησε – «Βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη»

«Όσα χρήματα και να έχεις κάποια στιγμή  τρώγονται». Με αυτά τα λόγια ο 62χρονος, που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην καφετέρια του στο Βόλο, περιέγραψε σε στενό του φίλο το άγχος του για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Μιλώντας στον newsit.gr, o φίλος του 62χρονου επιχειρηματία από το Βόλο και επίτιμος πρόεδρος των Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. Ωστόσο όπως τονίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο αυτόχειρας στο παρελθόν είχε δύο εργοστάσια και μια βιοτεχνία που παρήγαγαν ρούχα. Οι έδρες τους ήταν σε Βόλο, Βουλγαρία και  Συρία. Αναγκάστηκε όμως να τα κλείσει. Άνθρωποι που τον γνώριζαν πολύ καλά αναφέρουν ότι είχε καλό οικονομικό back up κι ότι η εστίαση αποτελούσε ένα κομμάτι των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Click4more Βόλος: Η τελευταία ανάρτηση του γνωστού επιχειρηματία που βρέθηκε κρεμασμένος στην επιχείρησή του

«Το 2006 άνοιξε την καφετέρια. Είχε διαθέσει τότε περίπου 300.000 ευρώ για να τη στήσει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως δεν πήγαινε κάλα. Μπορεί το κατάστημα να μην έβγαζε και τα έξοδα του» λέει στο newsit.gr, o Γιάννης Γρηγορίου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Τον έβλεπα να είναι αγχωμένος.  Μπορεί η καφετέρια να μην πήγαινε καλά, αλλά είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και υποθέτω και χρήματα από τις υπόλοιπες επαγγελματικές του δραστηριότητες. Δεν έφτασε δηλαδή σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας της πανδημίας. Αγωνιούσε για το αύριο, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Μιλώντας για τα οικονομικά, μου είπε ότι όσα χρήματα κι αν έχεις κάποια στιγμή τρώγονται».

Ο 62χρονος, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, είχε ζήσει πολύ καλά. Διέθετε σκάφος, μεγάλη ακίνητη περιουσία κι έδινε αρκετά χρήματα για φιλανθρωπίες. Είχε αποκτήσει τρία παιδιά με την τέως σύζυγο του, ενώ η τοπική κοινωνία του Βόλου μόνο καλά λόγια έχει να πει για αυτόν. Μάλιστα  υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορφανοτροφείου του Βόλου. «Ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος, ο οποίος είχε και συμβουλευτικό ρόλο στο σύλλογο», λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης της Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου και τονίζει: «Ήταν οικονομικά ανεξάρτητος. Τα όσα λέγονται για αυτοκτονία εξαιτίας της πανδημίας δεν ευσταθούν».    

Ωστόσο η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία φαίνεται να είχε περιέλθει ο 64χρονος αποτυπώνεται και στην ανάρτηση που είχε κάνει πριν από δέκα ημέρες στο Facebook:  «Τελικά δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα που παίρνουν με δικτατορικό τρόπο οι κυβερνώντες, που αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα… από το μισθό τους, πόσες επιχειρήσεις θα αφανιστούν. Εκείνο που είναι επικίνδυνο θα το πω με τα λόγια του Αϊνστάιν: Ο κόσμος θα υποφέρει όχι από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από εκείνους που τους βλέπουν και δεν μιλάνε!!!», είχε γράψει.  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις