Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Θερίζουν οι ιώσεις – Ουρές ασθενών στα νοσοκομεία και πολύωρες αναμονές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα «θερίζουν» ιώσεις και γαστρεντερίτιδα στο Βόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τις καθημερινές «κόβονται» περισσότερα από 150 παραπεμπτικά για το ΤΕΠ…

από τα οποία τα περισσότερα αφορούν σε ιώσεις του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος. Η αναμονή προκειμένου να εξεταστούν ξεπερνά σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τις 3 ώρες, καθώς το μειωμένο προσωπικό δεν επαρκεί για όλες τις ανάγκες. Στο νοσοκομείο ο συναγερμός παραμένει στο «κόκκινο», ενώ οι γιατροί πλέον, λόγω του συνωστισμού, ζητούν να τηρείται αυστηρά το ωράριο του επισκεπτηρίου που είναι καθημερινά 5-7μ.μ. το απόγευμα, και μόνο για τους στενούς συγγενείς, που πρέπει να μένουν δίπλα στους ασθενείς που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου είναι εντατικοί οι έλεγχοι των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του νοσοκομείου, και που απαγορεύουν ρητώς σε συνοδούς να παραμένουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που δέχεται το μεγαλύτερο φόρτο, την ώρα που οι γιατροί εξετάζουν τους ασθενείς προκειμένου να τους παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη.

Η προσέλευση είναι αισθητά αυξημένη και στα εξωτερικά ιατρεία, όπου απευθύνονται πολλοί στους παθολόγους προκειμένου να εξεταστούν και, αφού λάβουν την αγωγή, να αποχωρήσουν για το σπίτι τους. Χθες, είναι χαρακτηριστικό, ότι στους διαδρόμους του ισογείου όπου λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, προκειμένου να εξεταστούν από παθολόγο περίμεναν τουλάχιστον τριάντα άτομα, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είχαν απλά συμπτώματα γρίπης και δεν χρειάζονται περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί στο Αχιλλοπούλειο πριν από τα Χριστούγεννα μέχρι και χθες βρίσκονται κυριολεκτικά επί ποδός, και ενώ όπως εκτιμούν το κύριο κύμα έξαρσης της γρίπης «δεν έχει χτυπήσει ακόμη», αφού εκτιμούν ότι θα κορυφωθεί μέσα στο Φεβρουάριο. Σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε παθολόγους στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εφιαλτική, αφού όλοι προστρέχουν στο Νοσοκομείο Βόλου ακόμη και εάν τελικά χρειαστεί να τους χορηγηθεί μία απλή αντιβίωση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε