Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Θύμα κλοπής την ώρα που έβλεπε τηλεόραση σπίτι της – Τι είπε ο δράστης

Βόλος: Θύμα κλοπής την ώρα που έβλεπε τηλεόραση σπίτι της – Τι είπε ο δράστης

Ο Βόλος στο επίκεντρο για την κλοπή σε σπίτι γυναίκας στη συνοικία της Νεάπολης. Όπως είπε η ίδια, την επίμαχη ώρα έβλεπε τηλεόραση…

Η κλοπή ολοκληρώθηκε ταχύτατα αλλά ο δράστης δεν κατάφερε να χαρεί τα χρήματα. Έπεσε στα χέρια αστυνομικών και λίγο αργότερα ενημερώθηκε και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Την ώρα εκείνη έβλεπε τηλεόραση και δεν άκουσε τον 47χρονο. Έκοψε τη σίτα, προχώρησε προς τα μέσα και βούτηξε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας.

Θρασύτατος δράστης «μπούκαρε» σε μονοκατοικία στη συνοικία της Νεάπολης, την ώρα που η ένοικος του σπιτιού βρισκόταν μέσα και έβλεπε τηλεόραση, βρήκε ένα πορτοφόλι με 60 ευρώ, το άρπαξε και έγινε καπνός, πριν καν γίνει αντιληπτός.

Η Νεάπολη «βράζει». Τα απανωτά κρούσματα κλοπών σε επιχειρήσεις και σπίτια έχουν θέσει σε αυξημένο συναγερμό επαγγελματίες και μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι τονίζουν ότι η κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη.

Το νέο συμβάν σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ 26 Οκτωβρίου. Ενας 47χρονος χρήστης ουσιών έκοψε την σίτα από μπαλκονόπορτα κατοικίας στην Βόλο και «μπούκαρε» την ώρα που βρισκόταν μέσα η ιδιοκτήτρια. Βρήκε επάνω στο τραπέζι της κουζίνας το πορτοφόλι της με 60 ευρώ και το πήρε, ενώ η ίδια δεν κατάλαβε τίποτα.

«Ηθελα να πάρω το λεωφορείο και να ταξιδέψω ώστε να μπω στο πρόγραμμα απεξάρτησης και οι γονείς μου δεν μου έδιναν χρήματα γιατί πίστευαν πως θα πάρω την δόση μου», είπε στους αστυνομικούς όταν τον εντόπισαν.

Χθες, ο 47χρονος, που συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε τυχαίο έλεγχο με το πορτοφόλι πάνω του, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της κλοπής, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Η ιδιοκτήτρια ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι το πορτοφόλι της βρέθηκε στην κατοχή χρήστη ουσιών και εκείνη δήλωσε πως έβλεπε τηλεόραση και δεν κατάλαβε την κλοπή.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο 47χρονος ζήτησε αναβολή της δίκης του έως την Δευτέρα, και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος. Το νέο κρούσμα κλοπής προκάλεσε νέα ανησυχία στη συνοικία, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονται από τον περασμένο Αύγουστο για απανωτά περιστατικά κλοπών.

Σύμφωνα με επαγγελματίες το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ζημιές που προκαλούν στις επιχειρήσεις. Για να τις παραβιάσουν σπάνε πόρτες και παράθυρα με τους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές, πέραν των απωλειών που έχουν σε χρήματα και είδη που τους αφαιρούν.

«Προστασία δεν υπάρχει από πουθενά. Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και φοβόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα χτυπήσουν», αναφέρουν περίοικοι που νιώθουν στόχος και ζητούν προστασία από την Πολιτεία και τις Αρχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις