Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόλος: Τι δείχνουν 273 νέα rapid tests για κορονοϊό

Βόλος: Τι δείχνουν 273 νέα rapid tests για κορονοϊό
ΦΩΤΟ Αρχείου

Ολοκληρώθηκε στο Βόλο η πρώτη ημέρα της διενέργειας νέων rapid tests, δωρεάν, από τον Δήμο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας προς τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, διενεργήθηκαν συνολικά 273 rapid tests στο Βόλο από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά. Στο συνεργείο δειγματοληψίας στο κέντρο της πόλης, πίσω από το δημαρχείο διενεργήθηκαν 198 από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά. Από άλλο συνεργείο στην Νέα Ιωνία έγιναν 75 tests από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4, γεγονός που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι μειώνεται σταδιακά η διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» πίσω από το Δημαρχείο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στην διασταύρωση των οδών Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της κ. Κων. Γουργουλιάνη. Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις