Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βόλος: Τι είπαν οι γονείς του βρέφους που πέθανε από σηψαιμία για το λόγο που δεν πήγαν νωρίτερα σε νοσοκομείο

Βόλος: Τι είπαν οι γονείς του βρέφους που πέθανε από σηψαιμία για το λόγο που δεν πήγαν νωρίτερα σε νοσοκομείο

Τα δίδυμα αδερφάκια «ψήνονταν» στον πυρετό και το ένα έχασε τη μάχη. Οι γονείς μίλησαν στους γιατρούς για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Καλύτερα το δεύτερο αγγελούδι. Ο Βόλος ανάστατος από την τραγική είδηση…

Το 18 μηνών παιδάκι που ξεψύχησε στην ανάνηψη, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία νωρίτερα του είχε κάνει και ΚΑΡΠΑ. Το δεύτερο παιδί της οικογένειας παραμένει στο νοσοκομείο και όπως εκτιμούν οι γιατροί, η ζωή του, δεν κινδυνεύει.

Οι γονείς όπως ανέφεραν στους θεράποτες γιατρούς δεν πήγαν νωρίτερα σε νοσοκομείο, επειδή ο πυρετός που είχαν τα δίδυμα αγγελούδια τους, ελεγχόταν με τα αντιπυρετικά. Ξαφνικά όμως ανέβηκε και τότε ανησύχησαν. Πήγαν σε νοσοκομείο, όμως για το ένα τους παιδί, ήταν δυστυχώς αργά.

Γιατροί του νοσοκομείου Βόλου, ανέφεραν στο newsit.gr: «Το παιδάκι είναι σταθερό, δεν έχει κάποιο πρόβλημα, είναι ελεγχόμενη καλή η κατάσταση, δεν ανησυχούμε για κάτι. Οι γονείς στην αρχή δεν ανησύχησαν γιατί ήταν ένας πυρετός που με τα αντιπυρετικά ελεγχόταν και δεν ήταν στην αρχή υψηλός. Από την τρίτη και τέταρτη μέρα άρχισε να αυξάνει ο πυρετός στα βρέφη και τότε ανησύχησαν οι άνθρωποι και ήρθαν στο νοσοκομείο. Στο άτυχο το παιδάκι κάναμε και ΚΑΡΠΑ, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Οι γιατροί του νοσοκομείου στον Βόλο αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά το παιδάκι δεν ανακτούσε σφυγμό και τελικά εξέπνευσε. «Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό, όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα, μάς έδειξε βαριά σηψαιμία», ανέφεραν οι γιατροί. Οι εξετάσεις θα αποκαλύψουν το μικρόβιο, τόνισαν.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις