Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Τρόμος από την πτώση ασανσέρ – Τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι

Βόλος: Τρόμος από την πτώση ασανσέρ – Τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν το πρωί της Δευτέρας (28.08.2017) τρεις άνθρωποι που είχαν πάει για προσωπικές τους υποθέσεις στην εφορία του Βόλου.

Ξαφνικά, στις 10:15, και ενώ βρίσκονταν στο ασανσέρ του πολυώροφου κτιρίου στην οδού Ξενοφώντος, όπου στεγάζονται οι Α’ και Β΄ Εφορίες της πόλης, το ασανσέρ άρχισε να πέφτει!

Στο ασανσέρ βρίσκονταν δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 με 55 ετών. Κατέβαιναν από τον 4ο όροφο στο ισόγειο.

Οι πολίτες πανικοβλήθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι το ασανσέρ δεν σταμάτησε στους ορόφους αλλά έπεφτε με ταχύτητα και κατέληξε με πάταγο στον πάτο του φρεατίου.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με επτά άνδρες, όπως και ο γιατρός του ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου.

Η τραυματίας είπε στους πυροσβέστες ότι πριν ακόμη ξεκινήσει, ακούστηκε ένα απότομο μπαμ και ξαφνικά το ασανσέρ βρέθηκε στο ισόγειο.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα στο ισόγειο και διαπίστωσαν ότι το κουβούκλιο του ασανσέρ βρισκόταν περίπου 40 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Ευτυχώς, οι τρεις επιβαίνοντας ήταν καλά στην υγεία τους.

Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί στη μύτη και παραπονέθηκε ότι πονούσε το πόδι της, με αποτέλεσμα να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και στη συνέχεια να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Οι άλλοι δύο άνδρες που βρισκόταν στο ασανσέρ ήταν καλά στην υγεία τους και δεν απαιτήθηκε ούτε η παροχή πρώτων βοηθειών.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι στην Εφορία Βόλου καταγγέλλουν τις συχνές βλάβες των ασανσέρ και στις δύο εισόδους του κτιρίου, που έχουν αποτέλεσμα να πέφτει κόσμος και ζητούν να αντικατασταθούν.

Ακόμη επισήμαναν ότι ο συντηρητής του ασανσέρ, όταν επισκευάζει τη βλάβη λέει ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, αλλά οι βλάβες είναι συνεχείς.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την αντικατάσταση των ασανσέρ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι άμεσος.

Το γεγονός των συχνών βλαβών επιβεβαιώνουν και πυροσβέστες που καλούνται πολύ συχνά για να κάνουν απεγκλωβισμούς ανθρώπων όταν τα ασανσέρ πέφτουν, όπως έγινε και σήμερα.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις