Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Βγαίνει από τη φυλακή η καθαρίστρια – Η απόφαση του δικαστηρίου – Τι θα γίνει στη συνέχεια – video

Βόλος: Βγαίνει από τη φυλακή η καθαρίστρια – Η απόφαση του δικαστηρίου – Τι θα γίνει στη συνέχεια – video

– Αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης για την καθαρίστρια που βρέθηκε στη φυλακή
– Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων άναψε το πράσινο φως στην αποφυλάκισή της
– Η καθαρίστρια θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο
– H 53χρονη μπήκε στη φυλακή επειδή προσελήφθη στο δημόσιο με πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Αναίρεση της ποινής για την καθαρίστρια αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, λίγο πριν τις 10.00. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Η 53χρονη καθαρίστρια καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών επειδή κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να προσληφθεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Πλέον αναμένεται να παραμείνει ελεύθερη μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσής της από τον Άρειο Πάγο.

“To έκανα για τα παιδιά μου”

Πριν από λίγες μέρες η καθαρίστρια έλεγε μέσα από τη φυλακή: “Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…”.

“Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…”

Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια, εκτός από την ελευθερία της, της στερήθηκαν και… τα ένσημά της! Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων! “Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.

Η δύσκολη ζωή της καθαρίστριας που βρέθηκε στη φυλακή

 

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, αποκάλυψε τις δυσκολίες ζωής της καθαρίστριας. “Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10″.

Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας” λέει η κυρία Καρυδάκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις