Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βόλος: Ζαργάνα «ψάρωσε» μικρούς και μεγάλους – Δείτε γιατί πίστεψαν πως ήταν καρχαρίας

Βόλος: Ζαργάνα «ψάρωσε» μικρούς και μεγάλους – Δείτε γιατί πίστεψαν πως ήταν καρχαρίας

Η ζαργάνα έκανε την εμφάνισή της, πολύ κοντά στη στεριά και κέντρισε τα βλέμματα. Ο Βόλος βλέπει τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου μέσω του TikTok…

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν περιπατητές στην παραλία του Βόλου. Ειδικότερα, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πολίτες αντίκρισαν ένα μεγάλο ψάρι σε απόσταση αναπνοής από τη στεριά και το πέρασαν για καρχαρία!

Σύμφωνα με τους γνώστες, το ψάρι είναι βασιλική ζαργάνα. Είναι πελαγικό ψάρι της οικογένειας των βελονίδων που ζει σε θαλάσσια και υφάλμυρα ύδατα του Ατλαντικού Ωκεανού, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Το ψάρι κολυμπάει κοντά στην επιφάνεια του νερού.

Είναι μακρύ και λεπτό ψάρι με μήκος που κυμαίνεται μεταξύ των 20 εκατοστών και φτάνει το 1,5 μέτρο με ανάλογο βάρος από 50 γραμμάρια έως και 3,5 – 4 κιλά. Μεταναστεύει από την Βόρεια Θάλασσα σε πιο ρηχά νερά τον Απρίλιο και τον Μάιο. Αναπαράγονται τον Μάιο και τον Ιούνιο σε περιοχές με φύκια. Το φθινόπωρο επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα από όπου ξεκίνησαν.

Οι ζαργάνες τρέφονται με μικρότερα ψάρια. Είναι ωοτόκα και γεννούν τα αυγά τους σε αντικείμενα που επιπλέουν στο νερό. Έχουν ασυνήθιστα πράσινα κόκαλα τα οποία αποθαρρύνουν πολλούς ανθρώπους από το να τις τρώνε, αλλά το πράσινο χρώμα είναι ακίνδυνο.

@stephmoscheta_ Στην παραλία του Βόλου!Δεν καταλάβαμε τι ηταν, αλλα σιγουρα δεν θα επρεπε να ηταν 3μ απο την παραλια!! #volos #greece #karxarias ♬ πρωτότυπος ήχος – steph

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις