Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βόμβα στο Κορδελιό: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης – Το σχέδιο και ο χάρτης [pics, vid]

φωτό από dailythess
φωτό από dailythess

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί του Σαββάτου, η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση εκκένωσης στο Κορδελιό.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης συντονιστής του οποίου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 62.000 άτομα τα οποία διαμένουν σε ακτίνα 1.900 μέτρων από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η βόμβα.

φωτό από dailythess

Για την επιχείρηση εκκένωσης θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία ενώ έχει προβλεφθεί οι κάτοικοι να μεταφερθούν σε γυμναστήρια, σχολεία και άλλους ανοιχτούς χώρους.

Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου: Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν με χιούμορ την κατάσταση

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, όπου έχουν αναρτηθεί χάρτες και αναλυτικές πληροφορίες για τις υπό εκκένωση περιοχές αλλά και τον τρόπο μεταφοράς των ενδιαφερομένων στους χώρους υποδοχής, σε σχολεία και γυμναστήρια, ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου βάσει του οποίου περισσότεροι από 62.000 άνθρωποι από τους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις οικίες και τα μαγαζιά τους, ώστε να μεταφερθεί και να εξουδετερωθεί η βόμβα που έχει βρεθεί σε βενζινάδικο.

Click4more: Η απίστευτη ιστορία της βόμβας στο Κορδελιό – Πώς βρέθηκε εκεί

Περισσότερες από 3.500 κλήσεις έχει δεχθεί το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου από πολίτες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά τη εκκένωση τις περιοχής και τα σημεία συγκέντρωσης.

φωτό από dailythess

Σύμφωνα με τον κ. Σούλα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού που έχει γίνει στην Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πολίτης που να μην έχει ενημερωθεί σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και να μη γνωρίζει ότι η εκκένωση της περιοχής είναι υποχρεωτική.

Σε όλα τα σπίτια της περιοχής που πρέπει να εκκενωθεί έχουν μοιραστεί ενημερωτικά έντυπα και υπάρχουν αφίσες όπου αναγράφονται τα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η εκκένωση ενόψει της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας [pics]

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν με χιούμορ την κατάσταση, κι αυτό είναι καλύτερο από τον πανικό. Για τα άτομα με προβλήματα κίνησης ή προβλήματα υγείας, ήδη από σήμερα το ΕΚΑΒ έχει δεχθεί κλήσεις και αυτά τα άτομα μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της περιοχής που έχει μισθώσει ο δήμος.

Στο βίντεο, όχημα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες.

Πηγή: dailythess

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε