Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δήμαρχος Λέσβου: “Η Δικαιοσύνη κλείνει το μάτι στους συκοφάντες μου”

Δήμαρχος Λέσβου: “Η Δικαιοσύνη κλείνει το μάτι στους συκοφάντες μου”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει με δήλωση του ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για το γεγονός της απόφασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης να αφεθεί ελεύθερος ο μηνυθείς για συκοφαντική δυσφήμιση του, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η Εισαγγελία όπως έγινε γνωστό, ζήτησε να δει τη δικογραφία ώστε να ορίσει τακτική δικάσιμο ή ίσως και να παραπέμψει τη όλη υπόθεση στην προκαταρκτική διαδικασία. Ο κ. Γαληνός με τη δήλωση του καταγγέλλει ότι οι συκοφάντες του λειτουργούν «κατ’ εντολή» ενώ σημειώνει ότι η Δικαιοσύνη με τις αργές της διαδικασίες «τους κλείνει το μάτι και αφήνει την κοινωνία ανυπεράσπιστη».

«Για ακόμα μια φορά θρασύδειλα υποκείμενα, που τους παρέχουν ασυλία σκοτεινοί εντολοδόχοι, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ούτε το θάρρος ούτε την υπόσταση να στηρίξουν τα ανήθικα ψεύδη τους μπροστά στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η οποία με την τακτική των αργών τυπικών διαδικασιών, ουσιαστικά τους “κλείνει το μάτι” και αφήνει την κοινωνία ανυπεράσπιστη» αναφέρει σε δήλωση του που διένειμε στα μέσα Ενημέρωσης ο κ. Γαληνός. Και συνεχίζει αναφέροντας: «Μάλιστα όλοι αυτοί οι ανήθικοι συκοφάντες, μόλις τα πρόσωπά τους αποκαλυφθούν και βιώσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, εκλιπαρούν για βοήθεια και οίκτο επειδή αυτοί που τους παρακινούν δεν έχουν ούτε καν το θάρρος να τους στηρίξουν».

Και ο δήμαρχος Λέσβου καταλήγει: «Είναι καιρός η οργανωμένη και ανήθικη στοχοποίησή μου να τελειώσει. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί άμεσα χωρίς αναβολές. Προκαλώ για ακόμα μια φορά αυτούς που βρίσκονται στην ίδια “συμμορία” και διαβάλλουν εμένα και την οικογένειά μου να εμφανιστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης και να καταθέσουν στοιχεία για όλα όσα μου καταλογίζουν. Να εμφανιστούν οι ηθικοί αυτουργοί, οι συκοφάντες του διαδικτύου και όλοι αυτοί που βρίσκονται από πίσω και τους παρέχουν ασυλία».

Χθες είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πολίτης ο οποίος διένειμε προκήρυξη νεοσύστατης δημοτικής παράταξης στην οποία συμμετέχουν μέλη της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης». Ο οποίος, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Γαληνός, διέδιδε ταυτόχρονα με δημόσιες δηλώσεις του ότι μη Κυβερνητική Οργάνωση που ενεργοποιείται στη Λέσβο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ανήκει στον δήμαρχο και σε μέλη της οικογένειας του. Από αυτή τη δραστηριότητα μάλιστα του δημάρχου έλεγε ο μηνυθείς, προκύπτουν μεγάλα κέρδη, για αυτό και ο δήμαρχος στηρίζει τους μετανάστες που έρχονται στο νησί. Ο μηνυθείς συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και όπως έγινε γνωστό μισή ώρα αργότερα με εντολή της Εισαγγελίας αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις