Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης! Απόπειρα για “ντου” στην ομιλία Τσίπρα

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης! Απόπειρα για “ντου” στην ομιλία Τσίπρα
Πηγή φωτογραφίας Lesvos Post

– Επεισόδια στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
– Νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
– Δείτε φωτογραφίες

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 22.00 στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είναι σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές “απάντησαν” με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η πορεία άρχισε από το λιμάνι με προορισμό το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν και κάποιοι της Χίου και της Σάμου που ήρθαν στην Μυτιλήνη για την μαζική συγκέντρωση.

Τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών είναι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, που αυξάνεται από τις αρχές του Ιουνίου, και η αποσυμφόρηση του νησιού από το μεταναστευτικό.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις