Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λέσβος: Δύο μετανάστες πίσω από τη δολοφονία του νεαρού στη Μόρια

Λέσβος: Δύο μετανάστες πίσω από τη δολοφονία του νεαρού στη Μόρια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία του 21 ετών αλλοδαπού, στην περιοχή της Μόριας στη Λέσβο. Συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 29 και 19 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το θύμα, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο χθες σε αγροτική τοποθεσία της περιοχής. Άμεσα πήγαν στο σημείο και έκαναν αυτοψία, κλιμάκιο αστυνομικών, εξειδικευμένο εγκληματολογικό συνεργείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και Ιατροδικαστής.

Προέκυψε ότι, το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου, ο 29χρονος και ο 19χρονος, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 21χρονο με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι φερόμενοι ως δράστες εξεταζόμενοι ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρούχα των εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων και γάντια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Το έγκλημα, όπως κατέθεσε ο 29χρονος, έγινε για λόγους τιμής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 29χρονος θεωρούσε ότι ο 21χρονος ενοχλούσε τη γυναίκα του και προχώρησε μαζί με τον 19χρονο φίλο του, στη δολοφονική ενέργεια για αυτόν το λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί η άμεση επέμβαση της αστυνομίας, αμέσως μόλις βρέθηκε ο νεκρός – γεγονός που μαζί με τη γρήγορη διαλεύκανση του εγκλήματος, διασφάλισαν την τάξη στον καταυλισμό της Γέρας, αφού η είδηση της δολοφονίας θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και εξέγερση των κρατουμένων λόγω της φημολογίας που είχε αναπτυχθεί.

Πηγή: LesvosPost, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις