Τρίτη, 25 Ιουν.
32oC Αθήνα

Νάταλι Κρίστοφερ – Ο σύντροφός της «σπάει» τη σιωπή του: «Είμαι συντετριμμένος»

Νάταλι Κρίστοφερ

Για πρώτη φορά ο 38χρονος σύντροφος της άτυχης αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία «σπάει» τη σιωπή του και μιλά για το θάνατό της. Το ζευγάρι ήταν πολλά χρόνια μαζί και βρισκόταν στο ελληνικό νησί για διακοπές.

Ο 38χρονος Κυριάκος Ασίκαλης ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, πως η 34χρονη σύντροφός του είχε φύγει από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν για να κάνει τζόκινγκ και δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε δύσβατη περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο, καταπλακωμένη από βράχο.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια το πως νιώθω. Είμαι συντετριμμένος και είναι τόσο δύσκολο να μιλήσω για ό,τι έχει συμβεί. Κάποια στιγμή θα μπορέσω να το κάνω, αλλά όχι τώρα», είπε ο 38χρονος Κύπριος στη Daily Mail.

Ο 38χρονος, που εργάζεται σε ταξιδιωτική εταιρία, παραμένει στην Ικαρία μετά το θάνατο της Νάταλι Κρίστοφερ αλλά πρόκειται να φύγει από το νησί μέσα στο Σαββατοκύριακο, για τη Λευκωσία. Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα «υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν και θα είμαι εδώ μέχρι να τελειώσουν όλα».

Τραγική φιγούρα

Ο Κυριάκος Ασίκαλης συγκλόνισε τους πάντες με τον σπαραγμό του όταν βρέθηκε, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως η σύντροφός του είχε χάσει τη ζωή της μόλις στα 34α της χρόνια. Το ζευγάρι επρόκειτο να φύγει από την Ικαρία από απόγευμα της Δευτέρας.

Ο 38χρονος ήταν μαζί με τους διασώστες και τους εθελοντές στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το ξενοδοχείο όπου έμενε το ζευγάρι. Αναγκάστηκε να την αναγνωρίσει από τα παπούτσια που φορούσε. Ήταν σε κατάσταση σοκ και χρειάστηκε να τον κρατήσουν οι αστυνομικοί για να μην πάει, όπως ήθελε, στο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρή η αγαπημένη του.

«Φώναζε και έκλαιγε και ήθελε να πάει στο σημείο όπου τη βρήκαν» είπε ένας εθελοντής διασώστης, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο 38χρονος «ήταν σε πανικό και πήγαινε πάνω κάτω, προσπαθώντας να προσπεράσει τους αστυνομικούς. Ήθελε να δει το πτώμα της. Πιστεύω πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή», είπε ο ίδιος άνθρωπος.

Σοκαριστική είναι και η περιγραφή του για την κατάσταση του 38χρονου συντρόφου της Νάταλι Κρίστοφερ λίγο αργότερα. «Τον είδα και μετά αφού είχε ηρεμήσει. Το πρόσωπό του ήταν τελείως λευκό. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο χλωμό», τόνισε.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις