Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οργή! Μπορεί να σωνόταν ο 19χρονος αθλητής αν έφτανε νωρίτερα ασθενοφόρο!

σάμο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Το παλικάρι κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ στη Σάμο.
Γιατρός κατάφερε να το επαναφέρει και περίμεναν μαζί το ασθενοφόρο.
Αυτό έφτασε… 1,5 ώρα μετά -“Χάθηκε πολύτιμος χρόνος” λέει ο γιατρός.
Το παιδί “έσβησε” όταν έφτασε στο νοσοκομείο…

Δεν το χωράει ο νους! Κι όμως… στις μέρες μας, χάθηκε ένα 19χρονος παλικάρι που θα μπορούσε να έχει σωθεί, μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων στο νησί της Σάμου. Ένα νησί, που ειδικά αυτή την περίοδο, είναι γεμάτο με κόσμο!

Ο άτυχος 19χρονος, που ήταν φοιτητής και αθλητής, κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ, στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ασθενοφόρο που κλήθηκε να τον παραλάβει, έκανε 1,5 ώρα για να φτάσει, ενώ το κέντρο υγείας της περιοχής, είναι χωρίς καρδιολόγο.

“Το νησί είναι υπό διάλυση! Ήρθε ο οδηγός του ασθενοφόρου με παντόφλες” είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Open, μιλώντας για τον μοναδικό οδηγό που υπήρχε στη βάρδια.

“Δεν έχουμε πληρώματα, δεν έχουμε βάρδιες”…

Τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα με… έναν οδηγό

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αν και στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν… πληρώματα για να τα στελεχώσουν. Έτσι, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί κάθε φορά, καλείται να πηγαίνει σε όλα τα περιστατικά.

Κάπως έτσι, όταν πια έφτασε να παραλάβει τον άτυχο 19χρονο, 1,5 ώρα μετά την κλήση για βοήθεια, ήταν πλέον αργά…

Όπως επιβεβαιώνει και ο ιδιώτης γιατρός που πήγε στο σημείο για να βοηθήσει, ο νεαρός θα μπορούσε σήμερα να ζει, αν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

“Κλήθηκα εκεί και το παιδί ανένηψε. Έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο… Μια ώρα την έκανε το ασθενοφόρο… Σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ήταν νωρίτερα το ασθενοφόρο. Αν περάσουν 5 λεπτά, δεν συζητώ 10, ο εγκέφαλος είναι νεκρός…” είπε μεταξύ άλλων, στο open:

Πηγή: open

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις