Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η περιφορά του επιταφίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης [pics]

Η περιφορά του επιταφίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης [pics]
ΦΩΤΟ από το LesvosPost

Κάθε χρόνο η πρώτη απογευματινή περιφορά του Επιταφίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι ξεχωριστή.

Η λειτουργία ξεκίνησε στις γύρω στις 2.30 μεσημέρι ενώ αμέσως μετά στις 3.00, έγινε η περιφορά στο προαύλιο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, μάλιστα για πρώτη φορά περνώντας μέσα από το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και καταλήγοντας στην είσοδο της νέας Μαιευτικής κλινικής.

Την πομπή συνόδευαν εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού όπως και “αγγελάκια”, παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Την ξεχωριστή τελετή έχει καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια η Μητρόπολη Μυτιλήνης για τους πιστούς που οι γιορτές του Πάσχα τους βρίσκουν να νοσηλεύονται καθώς και τους εργαζόμενους στο ίδρυμα.

 

 

 

Η περιφορά του Επιταφίου έγινε σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπου διοίκηση, ιατροί και νοσηλευτές ήταν εκεί για να βοηθήσουν την ψυχολογία των ασθενών, που με ιδιαίτερη αγάπη περίμεναν τον Επιτάφιο. Το επιτάφιο του νοσοκομείου σήκωσαν και φέτος διασώστες και οδηγοί του ΕΚΑΒ.

 

Για πρώτη φορά για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής δεν συναντήθηκαν οι επιτάφιοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το Γηροκομείου.

Επίσης αισθητή ήταν η απουσία αγήματος και της μπάντας του στρατού που αν και πήγε πρώτα στο γηροκομείο, αποχώρησε με εντολή των εκπροσώπων του γηροκομείου το οποίο για πρώτη φορά επίσης δεν έκανε περιφορά. Αισθητή ήταν και η απουσία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και από τους δυο επιτάφιους ενώ απουσίαζε επίσης ο Δήμαρχος Λέσβου, όπως και στρατιωτικές, αστυνομικές αρχές. Αντίθετα το παρών έδωσε η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Πηγή: LesvosPost

 

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις