Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χίος: Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση στον νοσηλευτή που βοηθούσε πρόσφυγες

Χίος: Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση στον νοσηλευτή που βοηθούσε πρόσφυγες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου αναβλήθηκε σήμερα για τις 8 Απριλίου η δίκη κατηγορούμενου για επίθεση κατά νοσηλευτή του νοσοκομείου του νησιού που προσέφερε τις υπηρεσίες του σε πρόσφυγες. Ο κατηγορούμενος, έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές σε ποινές φυλάκισης για πρόσφατες επιθέσεις κατά προσφύγων και δημοσιογράφου της Χίου.

Η συνήγορος υπεράσπισής του κατηγορουμένου προσκόμισε στο δικαστήριο την από 15 Φεβρουαρίου γνωμάτευση ιατρού αγγειοχειρουργού του νοσοκομείου Χίου, με την οποία βεβαιώνεται ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από θρομβοφλεβίτιδα και χρήζει 10ήμερη κατ’ οίκον νοσηλεία. Το αίτημα αναβολής έγινε δεκτό πράγμα που σημαίνει ότι σε αναβολή οδηγείται και η εκδίκαση της έφεσης για την καταδίκη σε 18 μήνες φυλακής για την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου και η οποία έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Πάντως, στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας και αμέσως μόλις εμφανίστηκε το «επίμαχο» έγγραφο με το οποίο ζητήθηκε η αναβολή, προκλήθηκε αναστάτωση αφού ο συνήγορος πολιτικής αγωγής επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο μηνυτής είδε τον κατηγορούμενο στο κατάστημά του στην προκυμαία της Χίου το βράδυ της προηγουμένης, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019.

Μάλιστα ο μηνυτής ο οποίος κλήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να καταθέσει για το θέμα αυτό είπε ότι περί τις 9 το βράδυ της Κυριακής είναι σίγουρος πως είδε τον κατηγορούμενο μέσα το κατάστημά που ο τελευταίος διατηρεί.

Η αναβολή τελικά δόθηκε με το έγγραφο του νοσοκομείου να παραπέμπεται προς έρευνα αφού όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από την Εισαγγελέα της έδρας «πολλές φορές οι γνωματεύσεις δημοσίων νοσοκομείων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις