Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χίος: Διατροφικές βόμβες με αποδείξεις – Άσχημα παιχνίδια στις πλάτες καταναλωτών!

Χίος: Διατροφικές βόμβες με αποδείξεις – Άσχημα παιχνίδια στις πλάτες καταναλωτών!
Φωτογραφία αρχείου

Μέσα σε μόλις 6 μήνες, από το Τμήμα Κτηνιατρικής Χίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 5 τόνοι ληγμένα τρόφιμα. Ανησυχούν οι καταναλωτές.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιοφερειακής Ενότητας Χίου, μετά από εντατικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το τελευταίο εξάμηνο, εντόπισε και δέσμευσε για καταστροφή συνολικά 5.070,63 κιλά τροφίμων!

Η δέσμευση έγινε λόγω υπέρβασης του ορίου κατανάλωσης (ληγμένα τρόφιμα) αλλά και για αλλοιωμένες ή κατεστραμμένες συσκευασίες. «Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα όντως και οι ποσότητες που κατασχέθηκαν είναι πολύ περισσότερες από κάθε άλλη φορά και οι έλεγχοι συνεχίζονται», δήλωσε στον astraparis.gr ο νομοκτηνίατρος κ. Σιδερής Αμέντας.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο που επιτάσσει και τη συνέχιση των ελέγχων είναι ο συσχετισμός της ποσότητας των κατασχεθέντων με τον αριθμό των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν. «Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η συνέχιση των ελέγχων παρότι είμαστε μόλις τρεις επιθεωρητές υγείας», σημειώνει ο κ. Αμέντας.

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις