Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χίος: Η ανακοίνωση του Δημάρχου για την τραγωδία με τη μπασκέτα

Χίος: Η ανακοίνωση του Δημάρχου για την τραγωδία με τη μπασκέτα
ΦΩΤΟ από Politischios

“Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός”.

Ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς, ο οποίος συνελήφθη μετά το θάνατο του 19χρονου από την πτώση της μπασκέτας -και μετά αφέθηκε ελεύθερος- έβγαλε ανακοίνωση, αργά το μεσημέρι, για το τραγικό συμβάν.

Όπως αναφέρει: “Παρουσιάστηκα  αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου. Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα  ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων.

Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο  έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού”.

Η μπασκέτα είναι εκεί τρεις δεκαετίες

Αυτό είπε μιλώντας στο NewsIT.gr ο Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου…

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Πενθούμε πραγματικά. Είναι ό,τι πιο τραγικό μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Έχει ξημερώσει μία συγκλονιστική μέρα, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη στεναχώρια. Είναι θέμα τεχνικών για να αποφανθούν για τις αιτίες. Απ’ ό,τι λένε, αυτή η μπασκέτα βρίσκεται εκεί για δεκαετίες. Κάποιοι λένε ότι μπορεί να βρίσκεται εκεί και για πάνω από 30 χρόνια. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε τοποθετηθεί δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Θεοδωρικάκος: Θα διερευνηθεί πλήρως ο θάνατος του 19χρονου στη Χίο

Τη βαθιά του θλίψη για τον 19χρονο που πέθανε από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Εξάλλου, τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών (της Βουλής) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διύπουργικού νομοσχεδίου.

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις