Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

«Βράζει» η Χαλκιδική: Κάτοικοι, μπουλντόζες και ΜΑΤ στην ακροθαλασσιά – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις (pics)

«Βράζει» η Χαλκιδική: Κάτοικοι, μπουλντόζες και ΜΑΤ στην ακροθαλασσιά – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις (pics)
Φωτογραφία halkidikinews.gr

Η παραλία στη Χαλκιδική γέμισε κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να σταματήσουν τις μπουλντόζες. Εξαγριωμένοι κάτοικοι της Νικήτης προσπαθούν να σταματήσουν το ξήλωμα των αμμοκρατών και διμοιρίες ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στην ακροθαλασσιά. 

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, οι κάτοικοι του χωριού της Νικήτης είναι εξαγριωμένοι με την αμετακίνητη στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που επιμένει να ξηλώσει τους αμμοκράτες. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης (2/3) στην ακροθαλασσιά, ενώ όλοι οι δρόμοι προς την παραλία έχουν κλείσει με περιπολικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στην παραλία και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Με οδοφράγματα και φωτιές θέλουν να σταματήσουν το δρόμο στα εκσκαπτικά μηχανήματα.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα (1/3) με τα ΜΑΤ έγιναν 3 συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι παραμένουν ενεργά τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που αφορούν την κατεδάφιση των αμμοκρατών στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας, όπως και το πρωτόκολλο που αφορά το πλακόστρωτο του πεζόδρομου της παραλίας της Νικήτης. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, σήμερα θέλει να υλοποιήσει την κατεδάφιση των αμμοκρατών στην Αγία Βαρβάρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: halkidikinews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις