Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε δάσος της περιοχής – Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Χαλκιδική: Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε δάσος της περιοχής – Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Μόλα Καλύβα στην Χαλκιδική, που ξεκίνησε τα ξημερώματα στο δάσος της περιοχής. 

Αυτή τη στιγμή, στη φωτιά της Χαλκιδικής επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και 4 αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ.

Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και – κατά πληροφορίες – φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από ισχυρές τοπικές δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύθηκαν στη συνέχεια και από δυνάμεις όμορων νομών. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν σπίτια ή κατοικημένες περιοχές.

«Ξεκίνησε από το κάψιμο ξερών κλαδιών»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η δήμαρχος της περιοχής, Αναστασία Χαλκιά η φωτιά ξεκίνησε από ξερά κλαδιά, που κάποιος έκαψε, παρά το απαγορευτικό.

«Κάποιος έκαιγε κλαδιά. Είναι απαράδεκτο. Υπήρχε απαγορευτικό. Δεν ήταν αγρότης. Κάποιος είχε μερικά κλαδιά από ελιές και τα έβαλε φωτιά. Όταν έφυγε νόμισε ότι δεν υπήρχε φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χαλκιά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι η Περιφέρεια έστειλε στην Μόλα Καλύβα μπουλντόζες, υδροφόρα οχήματα και φορτωτές για να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο κ. Στεργιάδης τόνισε ότι από το μεσημέρι και μετά αναμένεται εξασθένηση των ανέμων, κάτι που θα βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις