Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Απίθανες προσφορές για διακοπές – «Ξεπουλάνε» με 90 ευρώ για 7 μέρες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

πισίνες

Το καλοκαίρι συνεχίζεται αλλά τα πράγματα στη Χαλκιδική δεν εξελίσσονται όπως ευελπιστούσαν όσοι δραστηριοποιούνται στην αγορά του τουρισμού. Οι κρατήσεις δεν θυμίζουν σε τίποτα το καλοκαίρι του 2019…

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, μια οικογένεια μπορεί να κάνει διακοπές με 90 ευρώ για μία εβδομάδα, σε συγκεκριμένο διαμέρισμα. Η έλλειψη τουριστών, σε συνδυασμό με το μειωμένο ενδιαφέρον για το επόμενο διάστημα, οδηγεί τους επιχειρηματίες σε προσφορές που χαρακτηρίζονται ιστορικές.

Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί συνολικά στη χώρα, περιγράφει στο newsit.gr, ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: «Φέτος το καλοκαίρι για τη Βόρεια Ελλάδα, έχουμε ζεστούς πελάτες όμως με τη μη διευκόλυνση εισόδου στα σύνορα, τους χάνουμε σιγά σιγά. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση απο τα Βαλκάνια. Αλλά τα προβλήματα και οι τεράστιες ουρές που υπάρχουν στα σύνορα δεν μας τιμούν.

Θα πρέπει τα σύνορα να ενισχυθούν με rapid test για να διευκολυνθούν οι τουρίστες. Σίγουρα απο ολο αυτό επηρεάζεται και η Χαλκιδική, η Θάσος, η Δυτικη Μακεδονία, η Μαγνησία, η Πιερία, ακόμα και η Εύβοια. Ακόμα δεν άνοιξαν και όλα τα ξενοδοχεία. Αρκετοί ξενοδόχοι θα περιμένουν λίγο ακόμα. Επίσης υπάρχει και ο φόβος των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Και μη ξεχνάμε ότι προς το παρόν λείπουν απο το κάδρο του φετινού τουρισμού και οι τουρίστες απο Σκανδιναβία, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία. Αυτή τη στιγμή πανελλαδικά, για τη φετινή σεζόν, η πληρότητα φτάνει το 35%. Ελπίζουμε αν όλα πανε καλά και λυθούν τα παραπάνω προβλήματα να φτάσουμε και το 50%. Θα φανεί. Όσο για τους Έλληνες τουρίστες, αυτη τη στιγμή υπάρχει μια καλή κινητικότητα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Απο εκεί και πέρα θα δούμε απο Ιούλιο και μετά.

«Υπάρχουν δωμάτια με 25 και 30 ευρώ»

Ο Γιώργος Θωμασούλης, πρόεδρος συλλόγου ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Καλλιθέας Χαλκιδικής «Άμμων Ζεύς» τόνισε: «Φέτος η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην πιο πολυσύχναστη περιοχη της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, δεν έχουν ακόμα κόσμο.

Για τον μήνα Ιούνιου είναι ελάχιστες οι κρατήσεις και μόνο τα παραθαλάσσια διαμερίσματα είναι αυτά που είναι λίγο ανεβασμένα. Κανένα άλλο. Υπάρχει μια τάση ανόδου απο τον Ιούλιο και μετά αλλά θα δείξει. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα αγγιξουμε τα ποσοστά του 2019. Όμως και οι υπόλοιπες παράμετροι δεν είναι ενθαρρυντικοί.

Ακόμα τα μεγάλα club της περιοχής δεν άνοιξαν. Οι μόνοι Βαλκάνιοι που έχουν έρθει είδαν με προσφορές απο πέρσι και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές. Υπάρχουν αυτη τη στιγμή δωμάτια με 25-30 ευρώ τη βραδιά και δεν σας κρύβω πως άκουσα και μια προσφορά 90 ευρώ για 7 μέρες σε συγκεκριμένο διαμέρισμα. Επίσης πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι και οι καθυστερήσεις στα σύνορα αλλα και το μεγάλο κοστολόγιο των μοριακών τεστ στα οποία πρέπει να υποβληθούν οι τουρίστες που έρχονται. Γενικά δεν υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει αναταραχή και αβεβαιότητα.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις